Fonds «Viegli» otro gadu Kuldīgā stāda kulturālos kartupeļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atzīmējot Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu, 3.maijā Kuldīgā, Pārventas parkā, jau otro gadu Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” stāda kulturālos kartupeļus. Līdz ar kulturālo kartupeļu stādīšanu fonda komanda atklāj arī “Kartupeļu lauka radio” otro sezonu, informēja fondā.

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai, kulturālo kartupeļu lauks stādīts goda dreļļu rakstā. Imanta Ziedoņa muzeja krājuma glabātāja, māksliniece Velga Vītola šogad kartupeļu lauku veidojusi kā svētku galdautu, kura pamatelements ir saules vedējs Ūsiņš. Lai arī šogad kulturālo kartupeļu lauks būtu ziedoša glezna, izlūkoti kartupeļu stādi, kas zied dažādos toņos, līdzās kartupeļiem plānots stādīt arī kāpostus un zirņus.

Kulturālo kartupeļu lauks Kuldīgā, sadarbībā ar Kuldīgas novada domi, pirmo reizi iestādīts pirms gada, apliecinot Imanta Ziedoņa pārlaicīgo darbu “Kurzemīte”. Šogad aprit 50 gadi, kopš Imants Ziedonis izdevis grāmatu “Kurzemīte”.

“Grāmatā Imants raksta par cilvēkiem, pilsētām, to vēsturi un dabu. Ziedonis raksta par neviltotu labestību, ko viņš meklē cilvēkos, par mūsu kolektīvās atmiņas esamību un neesamību reizē, par cilvēku spēku un potenciālo ietekmi uz notiekošo. Manuprāt, visas grāmatā paustās domas un atziņas ir joprojām aktuālas, tādēļ tās ir kā pamats “Kartupeļu lauka radio” aktivitātēm”, stāsta “Kartupeļu lauka radio” vadītājs Emīls Lukjanskis.

“Kartupeļu lauka radio” komanda radio otrajā sezonā aicina kopradīt platformā “Patreon”, kurā  ikviens var līdzdarboties un kļūt par “labieti” – “Kartupeļu lauka radio” ideju atbalstītāju. Pēc Imanta Ziedoņa domām, labietis ir cilvēks ar izkoptu garīgo stāju, tāds, uz kuru var paļauties. Visi labieši varēs līdzdarboties Latvijas skaistuma atklāšanā, piedalīties talkās, baudīt slepenus koncertus un nokļūt citos, īpaši labiešiem radītos, pasākumos.

“Kartupeļu lauka radio” fokusā ir grāmatas “Kurzemīte” pētniecība un tajā pausto vērtību materializēšana. Šosezon paredzēti vairāki jauni projekti, kas izceļ izcilus latviešus pasaulē, meklē mūsdienu Raiņa “Antiņus” un Ziedoņa “Spīdolas” un aktualizē Latvijas dabas, kultūras vērtības, norāda fondā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti