Rīta Panorāma

Ārsti gaida gripas uzliesmojumu

Rīta Panorāma

Broka bez pielaides valsts noslēpumam, telefonintervija ar Baibu Broku

Izsludina apbalvojumu "Laiks ziedonim"

Fonds «Viegli» izsludina pieteikšanos balvai «Laiks Ziedonim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" Zvaigznes dienā, 6.janvārī, izsludina pieteikšanos apbalvojumam "Laiks Ziedonim".

Apbalvojuma "Laiks Ziedonim" mērķis ir ik gadu apbalvot tās personības, kas ar savu izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi, stāju un savpatību iedvesmojušas labāku Latviju. Balvu plānots pasniegt piecās nominācijās.

Šogad pretendentus apbalvojumam varēs pieteikt līdz 13.februārim. Pieteikšanās norisināsies elektroniski balvas "Laiks Ziedonim" mājaslapā.

Naudas balvas laureātiem - 3000 eiro pēc nodokļu samaksas - nodrošinās Borisa un Ināras Teterevu fonds, ar kuru līgums fondam "Viegli" noslēgts uz pieciem gadiem.

"2014.gadā saņēmām vairāk nekā 300 pieteikumu un ceram, ka šogad būs vēl vairāk. Esam arī mācījušies no pagājušā gada pieredzes, tādēļ dažās nominācijās ik gadu izziņosim precizējošas nianses - vaduguni, lai skolotājiem nav jāsacenšas ar skolēniem, rakstniekiem - ar izdevējiem. Tā, piemēram, šogad bērnu un jauniešu nominācijā "Rabarbers" meklēsim jaunieti vecumā no 13 līdz 25 gadiem, literatūras nominācijā "Bize" sagaidām izdevēju pieteiktus autorus par konkrētiem, pēdējo divu gadu laikā izdotiem darbiem, un, visbeidzot, tautsaumniecības nominācijā "Zemi es mācos" šogad apbalvosim kādu mazo vai vidējo uzņēmumu, kas rada produktu vai pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību, spēj to eksportēt un pārsteidz ar savpatību," par 2015.gada aktualitāt/em stāsta projekta vadītāja Ināra Kehre.

Arī šogad apbalvojums tiks pasniegts piecās nominācijās, un to īstenot palīdzēs cilvēki, kuri ir kompetenti nomināciju jomā, pārredz un pārzina nozares aktualitātes. Šos cilvēkus fonds "Viegli" nosaucis par vizionāriem.

Nominācijā "Taureņu uzbrukums" apbalvojums tiks pasniegts zinātniekam, kas aktīvi nodarbojas ar pētniecību kādā no nozarēm, kur Latvijā tiek piešķirts doktora grāds. Šīs kategorijas vizionāri ir Rolands Lappuķe, Ivars Lācis, Sandra Kropa, Gustavs Strenga un Vjačeslavs Kaščejevs.

Nominācijā "Kedas" apbalvos par aizrautīgu un radošu darbu lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas, tradīciju, utt.) un to kultūras tradīciju izpētē un attīstībā, tādējādi veicinot latviskumu un iesakņotību. Nominācijas vizionāri: Kārlis Kazāks, Rūta Jirgensone, Aldis Austers.

Nominācijā "Zemi es mācos" apbalvojums 2015.gadā cildinās mazos un vidējos uzņēmumus, kas, izmantojot Latvijas resursu bagātību un daudzveidību, ražo produktus vai rada pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību un spēj tos eksportēt. Vizionāri: Ēriks Hānbergs, Daina Bruņiniece, Baiba Mikāla, Aigars Rostovskis.

Nominācijā "Rabarbers" 2015.gadā tiks cildināts kāds jaunietis vai jauniete vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kura dzīvē un darbībā izpaužas visas apbalvojuma vērtības. Šīs kategorijas vizionāri ir Jānis Šipkēvics Jr., Rūdolfs Mings, Ilga Reizniece, Līga Rudzīte un Renārs Zeltiņš.

Nominācijā "Bize" 2015.gadā cildinās autorus par pēdējos divos gados izdotiem daiļliteratūras darbiem. Autorus pieteikt var darbu izdevējs. Vizionāri: Māra Zālīte, Līga Blaua, Aivars Berķis, Aija Melle un Ieva Kolmane.

2014.gadā apbalvojumu zinātnē saņēma Vjačeslavs Kaščejevs - par pētījumiem kvantu nanoelektronikā. Tautsaimniecībā - Jānis Nīmanis - kalējs, pasaulē pieprasītu augstākās kvalitātes cirvju un nažu izgatavotājs. Novadpētniecībā - Slišānu saime - Ontona Slišāna bērni un mazbērni, kuri turpina tradīciju kopšanu un uztur kultūras dzīvi Upītē. Bērni un jaunieši - Ilga Ivanova - par darbu ar jauniešiem Zilupes pagastā. Par dzīvi literatūrā - Andris Vilks - Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors kopš 1989.gada, vadījis LNB cauri digitalizācijas un Gaismas Pils celšanas procesam.

Laureāti tiks cildināti īpašā ceremonijā, kas norisināsies 3.maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā. Kā ierasts, tā tiks translēta tiešraidē Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio.

Kā esam vēstījuši, pirmoreiz apbalvojums "Laiks Ziedonim" tika pasniegts pērn 3.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti