Filmu padomes vadītāja: Pusotrs gads pierādījis spēku apvienošanas nozīmi kino nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēdējais pusotrs gads pierādījis to, ka daudz vairāk kino nozares sāpīgo jautājumu risināšanā iespējams sasniegt, spēkus apvienojot nevis savstarpēji kašķējoties un konkurējot, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" atzina jaunievēlētā Latvijas Filmu padomes priekšsēdētāja Aija Bērziņa.

„Darbs pie izmaiņām sācies jau gadu vai pusotru gadu atpakaļ, kad visi sāka pārdzīvot krīzi un saprata, ka jāvienojas kopīgiem spēkiem un jāpacīnās par kino izdzīvošanu, jo bija jau nu ļoti traki,” norāda Aija Bērziņa.

Pirmais kopīgais darbs ar Nacionālo Kino centru bija kino nozares stratēģija. Bērziņa atzīst, ka tā bija pirmā reize, kad viņa ieraudzījusi sadarbību kopīga mērķa vārdā, turklāt šim darbam bija rezultāts – nozarei tika piešķirti lielāki līdzekļi.

Pēc Filmu padomes priekšsēdētājas domām, tieši pēdējais pusotrs gads pierādījis to, ka daudz vairāk sāpīgo jautājumu risināšanā iespējams sasniegt, spēkus apvienojot nevis savstarpēji kašķējoties un konkurējot.

Aija Bērziņa skaidro, ka nozīmīga ir arī stratēģijā kopīgi formulētajiem mērķiem nozarē līdz 2020.gadam. Uz papīra sarakstīti, tie sāk savu dzīvi un palēnām piepildās, teic Bērziņa.

Kā vēstīts, 15. jūlijā Latvijas Filmu padomes jaunais sastāvs pirmajā tikšanās reizē ar balsu vairākumu, atklāti balsojot, no sava vidus par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Aiju Bērziņu, biedrības „Latvijas Kinoproducentu asociācija” valdes priekšsēdētāju.

Filmu padomes sastāvā ir Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos Sandis Voldiņš, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma, Valsts Kultūrkapitāla fonda Filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Pēteris Krilovs, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Zviedris, Latvijas Kultūras akadēmijas lektors Dāvis Sīmanis, VSIA „Latvijas Televīzija” valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, biedrības „Latvijas Raidorganizāciju asociācija” valdes priekšsēdētāja, SIA „TV3 Latvia” valdes locekle Baiba Zūzena, filmu producenti Andrejs Ēķis un Jānis Kalējs, biedrības „Latvijas Kinoproducentu asociācija” valdes priekšsēdētāja Aija Bērziņa un biedrības „Latvijas Kinematogrāfistu savienība” priekšsēdis Reinis Kalnaellis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti