Festivāls «Komēta» šovasar rīkos trīs papildu pasākumus Daugavgrīvas cietoksnī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brīvdabas festivāls “Komēta”, kas šogad notiks no 31. jūlija līdz 2. augustam, Daugavgrīvas cietoksnī šovasar rīkos trīs papildu pasākumus – 25. jūlijā “Komētas akadēmiju”, 8. augustā “Komētas kopienas dienu” un 15. augustā “Komētas dejas”, informēja festivāla organizatori.

Pasākumi tiek rīkoti, turpinot ideju par festivāla ilgtermiņa mērķi – atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni un tai pieguļošās apkaimes kā kultūras un domāšanas vietu.

“Komētas akadēmija” 25. jūlijā

Komētas akadēmija” jau kopš festivāla pirmsākumiem ir vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām un aizliegto jautājumu uzdošanai. Festivāla rīkotāji skaidro, ka savā veidā tā ir prāta ekoloģijas praktizēšana – caur darbnīcām, lekcijām un sarunām dalībnieki tiks aicināti kopīgi radīt un dalīties zināšanās. Tā ir vieta, kurā kolektīvi domāt par to, ko nozīmē dzīvot sabiedrībā, uzņemties atbildību, atjaunot saiknes pašiem ar sevi, savām sajūtām, citām dzīvām būtnēm, kā arī veidot attiecības vienam ar otru, kas balstās savstarpējā cieņā, pieņemšanā un novērtēšanā.

Šogad festivāla akadēmijas tēma ir “Ķermenis”. Festivāla organizatori norāda: “Mēs dzīvojam ķermeņos un taustāmajā pasaulē, mēs elpojam skābekli, pārvietojamies, dejojam, ēdam un rūpējamies par citiem. Mūsu ķermeņi un tie, kas ir mums visapkārt, nes stāstus un pieredzes, kas atšķiras atkarībā no tā, kur tie atrodas, kā tie izskatās un kā tie var kustēties, – tie piedzīvo pasauli dažādos veidos, tie ir savstarpēji savijušies sarežģītos varas struktūru, bioloģijas, politikas un emociju tīklos.”

“Komētas akadēmija 2020” aicina palūkoties tuvāk uz dažādajiem slāņiem, kas saistīti ar ķermeņa un ķermeņu tēmu: jutīgie un jūtošie ķermeņi, politiskie un sociālie ķermeņi un ķermeņi, kas ir vairāk nekā cilvēks.

“Komētas kopienas diena” 8. augustā

Kopienas dienā festivāla organizatori aicina kopīgi izsapņot Daugavgrīvas cietokšņa nākotni, svinēt un atdzīvināt cietoksni kā kultūras, domāšanas un kopienas vietu. Tā ir diena, kurā satikties pāri paaudzēm, valodām, interesēm un iepriekšējām pieredzēm. Veidot jaunas, kopīgas, kultūras un mākslas norisēs sakņotas pieredzes, kas stāv pāri atšķirībām, vienlaikus ļaujot saglabāt katram savu identitāti. Kopienas dienā būs vairākas aktivitātes – gan koncerti, gan performances un DJ pasākumi. Īpaši tiek aicināti vietējo apkaimju iedzīvotāji, ģimenes ar bērniem un seniori.

“Komētas dejas” 15. augustā

Vesela diena tiks atvēlēta dejošanai un vietējo dīdžeju mūzikas baudīšanai. “Komētas deju” skanējumā saplūdīs etniskās mūzikas motīvi un organiski-elektroniskās mūzikas elementi – no izjusti melodiska skanējuma līdz aizraujošiem deju ritmiem. Tāpat atvēlēta vieta būs dažādiem elektroniskās mūzikas žanriem, sākot ar deju mūziku līdz pat eksperimentālām kompozīcijām. Šī būs iespēja dejot bez apstājas, brīvībā, pie dabas krūts, virzot un veidojot jaunas kosmiskas vibrācijas vēsturiskajā Daugavgrīvas cietoksnī.

Ieeja pasākumos “Komētas akadēmija”, “Komētas kopienas diena” un “Komētas dejas” būs bez maksas.

Katras dienas programma tiks izziņota drīzumā.

Par festivālu

Festivāls “Komēta” jau kopš pagājušā gada ir daļa no Dānijas Kultūras institūta un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta realizētā “Urb Cultural Planning projekta”, kurš kultūras plānošanu izmanto kā metodi sociālajai inovācijai pilsētās. Tāpat festivāla ilgtermiņa mērķi par cietokšņa atdzīvināšanu kā domāšanas un kultūras vietu, kā arī vietējo kopienu iesaisti, atbalsta Britu padome Latvijā. Šajā kontekstā festivāls strādā pie tā, lai kultūras pasākums varētu notikt, ne vien iesaistot un stiprinot kopienu, bet arī veicinot pilsētnieku integrāciju. Festivāla rīkotie papildu pasākumi notiek šīs vīzijas un partnerattiecību ietvaros.

Festivāls “Komēta” ir brīvdabas festivāls – sociāls un kultūras eksperiments trīs dienu garumā, kas aicina praktizēt prāta brīvību, klausoties lekcijās un piedaloties darbnīcās, dejojot un baudot mūziku no visas pasaules, atrodoties uz salas Daugavgrīvas cietoksnī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti