Festivālā «Lampa» sarunāsies valsts sektors, sabiedriskās organizācijas un izglītības iestādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Turpinās individuālo pasākumu pieteikšana sarunu festivālam “Lampa 2020", bet dalībnieki, kuri programmu veidos abās festivāla dienās 19. un 20. jūnijā, jau zināmi. Par šī gada festivāla virstēmu “Kopā” tās dažādajās niansēs sarunāties palīdzēs valsts sektora pārstāvji, ilgtspējīga dzīvesveida un iekļaujošas sabiedrības aizstāvji, izglītības un pašizaugsmes veicinātāji, medijus informē festivāla organizatori.

Par atvērtu platformu sarunām ar sabiedrību un aizraujošu pasākumu programmu rūpēsies valsts sektors – Valsts kanceleja, Aizsardzības ministrija, Labklājības, Veselības un Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, atgādinot, ka valsts ir mūsu visu “kopīga lieta”. Cēsniekiem un tuvējās apkārtnes iedzīvotājiem īpaši aktuāla būs iespēja paviesoties Cēsu novada pašvaldības teltī. Bet starptautisku dzirksteli vietējām aktualitātēm piešķils Eiropas Komisijas pārstāvniecība.

Ilgtspējīga dzīvesveida ietekmei uz mūsu kopīgo mājvietu Zemi pievērsīsies “Lampas” patrons “Swedbank”, Rīgas Tehniskā universitāte, biedrība “Zaļā brīvība”, Latvijas Dabas fonds un Pasaules Dabas fonds.

Kopā varam arī daudz vairāk iemācīties, un kopā iespējams izprast, kāda izglītība mūsdienu sabiedrībai nepieciešama. Tāpēc izglītības dažādos aspektus izgaismos Rīgas Ekonomikas augstskola, Valsts Izglītības attīstības aģentūra kopā ar “Erasmus+” programmu un Jānis Ķīnasts ar eksperimentālu augstākās izglītības dizaina pētniecības projektu jeb vīziju par Cēsu Universitāti.

Platformu kopīgai nākotnei saprotošā sabiedrībā būvēs nevalstiskās organizācijas – Latvijas Autisma apvienība, LGBT un viņu draugu apvienība “Mozaīka” un LEAD/Korporatīvā komunikācija, bet par būšanu kopā ģimenē sarunāsies Latvijas Dūlu apvienība un biedrība “Tēvi” un vecāku organizācija mammamuntetiem.lv.

Kā katru gadu, arī šoreiz “Lampa” izgaismos tādas tēmas kā garīgums, pašizaugsme un psiholoģiskā veselība. Divu dienu programmu gatavo Teoloģijas fakultātes biedrība, nevalstiskā organizācija “Integrācijas un miera institūts”, ICF Latvija (Starptautiskā kouču federācija), Veselības ministrija kopā ar Pusaudžu resursu centru un Latvijas Universitātes psiholoģijas studenti.

Radio “Tev” un “Radio Naba” izbraukuma studijas gaidīs tos, kuri vēlēsies vienkārši parunāties, bet par kultūrdevu acīm un dvēselei rūpēsies Pasaules Latviešu mākslas centrs Cēsīs un Arvīds Dravnieks ar “Sestdienas vēstures skolu”.

Viena no “Lampas” pamatvērtībām ir cieņpilna kopābūšana, tāpēc, ja kādas telts filozofija šķiet īpaši uzrunājoša, interesentus, kuri redzi, kā tam pievienot savu artavu, festivāla organizatori aicina sazināties ar telts autoriem.

Par festivālu

Sarunu festivāls “Lampa” ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai – tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti