Evas Ikstenas 5 kultūras un izklaides ieteikumi šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

''Kilograms kultūras'' žūrija un Latvijas Sabiedrisko mediju kultūras personības turpmāk ik nedēļu sniegs savus ierosinājumus, viņuprāt, labiem un lieliskiem, bet garām nepalaižamiem kultūras un izklaides notikumiem. Te Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu vadītājas Evas Ikstenas ieteikumi šai nedēļai.

1. Teātris, kas liek domāt

Viena no pēdējā laika labākajām izrādēm, ko esmu redzējusi, ir režisora Elmāra Seņkova M. Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudētā Bertolda Brehta luga “Krietnais cilvēks no Sečuānas”. Stāsts par cilvēka iespēju dzīves laikā veikt visdažādākās izvēles. Temats, kā pieteicu arī Kultūras ziņās, nešaubīgi aktuāls arī mūsdienās. Arvien domāju par šo izrādi un tiešām brīnišķīgajiem aktieriem.

Apsveru domu to noskatīties vēlreiz.

2. Ziemeļkoreja un roks

Filma, kas saviesīgos pasākumos raisījusi virkni diskusiju un satrauktu sarunu. Lai jūs tām varētu pievienoties, noskatieties Uģa Oltes un Mortena Travika dokumentālo filmu "Atbrīvošanas diena". Šobrīd Latvijas kinoteātros skatāmā filma uzjundī daudz pārdomu par to, kādēļ Ziemeļkoreja aicina uzstāties politisku rokgrupu "Laibach" totalitāra režīma noslogotā valstī un vai to vajadzēja darīt. Notikumu attīstību filmā virza diezgan ekscentriska personība, filmas režisors - Mortens Traviks.

3. Skatīties mākslu Stokholmā

Stokholmā var apskatīt leģendārās performanču mākslinieces Marinas Abramovičas retrospektīvo izstādi "The Cleaner". Mans ieteikums - nepalaist garām šo izstādi! Abramoviča tiešām ir ''superstar'', un izstāde atrodas tik tuvu Rīgai. Vieni viņu dievina, citi izsakās, ka darbi ir pārāk izaicinoši un atbaidoši. Vienvārdsakot - vienaldzīgo nav!  Stokholmas Modernās mākslas muzejā tā apskatāma līdz 21. maijam.

Vairāk informācijas šeit.

4. Nokavētie kultūras raidījumi

Nomākušās svētdienās gribas paskatīties ko vērtīgu. Bieži vien, kad esmu garlaikota vai nogurusi, ielūkojos ltv.lv, lsm.lv arhīvos, kur var apskatīt dažādus kultūras raidījumus. Mans pēdējā laika favorīts ir Ilzes Strengas veidotais personības cikla raidījums par režisori Lauru Grozu-Ķiberi

5. Sievietes un māksla

Līdz 23. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas Kupola zālē skatāma piecu mākslinieču grupas izstāde “Es pieskaros sev”.

Asprātīgi, spēcīgi, sentimentāli, skaisti un uzrunājoši.

Uz muzeju ņemiet līdzi bērnus, jo LNMM ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem piedāvā īpašu Ģimenes somu ar spēlēm un uzdevumiem. Labs iemesls uz LNMM doties arī tiem, kuri vēl nav paguvuši aplūkot atjaunoto muzeja ēku.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti