Kultūras ziņas

Ziedoņa un Vācieša sarakste muzikālā izrādē

Kultūras ziņas

LTV muzikālā gadu mija

2013.gads Latvijas kultūrā. Ekspertu viedokļi

Ekspertu viedokļi: 2013.gads Latvijas kultūrā bija spraigs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aizvadītais gads Latvijā ir bijis kultūras notikumiem bagāts - Dziesmusvētki, kadru maiņa kultūras ministrijā, spraigā festivālu un koncertu dzīve. Gads nav pagājis arī bez traģiskiem notikumiem. Arī Latvijas Televīzijas Kultūras ziņu aptaujātie eksperti uzskata, ka 2013.gads ir bijis pietiekami spraigs.

Žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins aizvadīto gadu Latvijas kultūrā vērtē kā pozitīvu virzību uz sasniegumiem, bet visspilgtāk no 2013.gada paliks atmiņā „Rīgas Laika" festivāls.

Mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks kā šī gada patīkamu notikumu min grupas "Bērnības milicija" albuma „Dzeriet Van Hutena kakao" iznākšanu, kā arī Ērika Kleptona viesošanos Latvijā.

Dzejniece Inga Gaile kā vērā ņemamu notikumu min Marta Pujāta dzejas krājuma „Nāk gaismā pati lampa" un Osvalda Zebra „Koka nama ļaudis" iznākšanu. Savukārt teātra dzīvē ievērības cienīgs ir bijis festivāls „Homo Novus".

Savukārt kino kritiķe Daira Āboliņa uzskata, ka šis Latvijai ir bijis kino gads, un atgādina par filmas „Mammu, es tevi mīlu" panākumiem Berlīnes kinofestivālā. Viņa arī atgādina, ka šis gads ir bijis nozīmīgs Latvijas literatūrā - gan Imanta Ziedoņa aiziešana mūžībā, gan virkne Ojāra Vācieša jubilejai veltītu pasākumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti