EK akceptē 3 miljonu eiro novirzīšanu Latvijas kultūras uzņēmumu atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) 17. martā apstiprinājusi Latvijas atbalsta instrumentu 3 miljonu eiro apmērā pandēmijas skartajai kultūras nozarei, lai atbalstītu uzņēmumus, kas tajā darbojas arī šajos grūtajos apstākļos. Konkrētā palīdzība apstiprināta saskaņā ar pagaidu regulējumu valsts atbalsta pasākumiem, informēja EK pārstāvniecība Latvijā.

Finansējuma mērķis ir palīdzēt uzņēmumiem, kas saskaras ar likviditātes jeb īstermiņa saistību segšanas problēmām Latvijas valdības izsludināto ierobežojumu dēļ.

Atbalstu varēs saņemt tiešo grantu veidā tie uzņēmumi, kas aktīvi darbojas kultūras nozarē, tajā skaitā mākslā un izklaidē, ieskaitot bibliotēkas un muzejus. Finansējums paredzēts, lai segtu izdevumus, kas radušies periodā no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 30. jūnijam, nosedzot ikmēneša maksājumus, tajā skaitā telpu nomu, komunālos pakalpojumus, komunikācijas un IT pakalpojumus. Finansējums varētu segt arī darbinieku algas un nodokļu maksājumus.

Kopējais atbalsts vienam uzņēmumam nevarēs pārsniegt 1,8 miljonus eiro. Tas tiks piešķirts līdz 2021. gada 31. decembrim.

KONTEKSTS:

2020. gada novembrī Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība nolēma atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kas vairākkārt pagarināta un pašlaik ir spēkā līdz 6. aprīlim. Tai skaitā ir atcelti un aizliegti visi klātienē notiekošie publiskie kultūras pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti