Rīta Panorāma

Starptautiskā bišu diena. Dailes teātra aktieri un ansamblis Do-re" dziesmā "Mans bišu koks"

Rīta Panorāma

ASV un Krievijas ārlietu ministri pauž gatavību sadarboties

EP piešķir vairāk līdzekļu ES dalībvalstu kultūrai

Eiropas Parlaments piešķir vairāk līdzekļu ES dalībvalstu kultūrai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Parlaments pieņēmis programmu “Radošā Eiropa” kultūras un audiovizuālās nozares atbalstam 2021. - 2027. gadā. Piešķirtie 2,5 miljardi eiro ir visu laiku lielākais atbalsts, kas Eiropas Savienībā piešķirts šai nozarei.

Parlamenta pārstāvji informē, ka atbalsts, salīdzinot ar iepriekšējo sešu gadu periodu, ir gandrīz divkāršojies. 1,4 miljardi eiro novirzīti Eiropas filmu un audiovizuālo darbu izstrādei, popularizēšanai un izplatīšanai. Atbalsts paredzēts arī pārrobežu kultūras un radošās sadarbības projektiem, Eiropas literatūras popularizēšanai, arhitektūrai, kā arī dažādām ES kultūras balvām un ierosmēm.

Pirmo reizi atbalsts piešķirts plašsaziņas līdzekļiem un medijpratības, plurālisma, preses brīvības un kvalitatīvas žurnālistikas veicināšanai.

Programmā lielāka vērība veltīta iekļaušanai un dzimumu līdztiesībai, jo sievietes joprojām nav pietiekami iesaistītas lēmumu pieņemšanā par kultūru, mākslu un citām radošajām industrijām. Deputāti debatēs uzsvēra, ka tas ir atbalsts kultūras nozarei un palīdzēs tai atgūties pēc Covid-19 pandēmijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti