Eiropas Muzeju gada balvai nominēti arī trīs Latvijas muzeji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas Muzeju gada balvai 2018.gadam izvirzīti 40 muzeji, tostarp Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Raiņa un Aspazijas muzejs un Rīgas Motormuzejs, vēsta balvas organizatori.

Eiropas Muzeju gada balvu 1977.gadā Eiropas Padomes paspārnē dibināja Kenets Hadsons un Ričards Hogarts. Balva tika dibināta ar mērķi atzīt izcilību Eiropas muzeju vidū un veicināt inovatīvus procesus muzeju pasaulē, kas tolaik ieņēma tradicionālāku skatījumu, koncentrējoties uz kolekcijām, nevis uz sabiedrisko labumu.

Balvai ir bijusi nozīmīga ietekme uz daudzu muzeja profesionāļu dzīvi, un tā ir izvirzījusi centrā muzejus ar izteikti inovatīvu pieeju, kuriem bijusi liela ietekme nacionālo un starptautisko muzeju vidū. Balvas piešķiršanas procesā visi muzeji - privāti vai valsts, mazi vai lieli - ir vienlīdzīgi. Lai kāda būtu to valstiskā piederība vai atspoguļotais temats, tie tiek novērtēti, balstoties to ievērojamajā sabiedriskajā kvalitātē un inovatīvajā praksē.

Kopš 1977.gada Eiropas Muzeju forums pasniedz Eiropas Muzeju gada balvu un citas ar to saistītas balvas, kalpojot par paraugu labākajai praksei šajā jomā.

Inovācijas, sabiedriskā kvalitāte un pieejamība ir svarīgākie kritēriji balvas saņemšanai, un tie tiek izmantoti arī citu saistīto balvu piešķiršanā.

Eiropas Muzeju gada balva tiks pasniegta Varšavā no 9. līdz 12.maijam. Tās pasniegšanas ceremonija notiks Polijas Ebreju vēstures muzejā, kas balvu saņēma 2016.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti