Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu atklāj arī Ūmeo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nedēļas nogalē savu programmu atklāj otra šī gada Eiropas kultūras galvaspilsēta Ūmeo Zviedrijā.

Ūmeo ir salīdzinoši jauna un neliela pilsēta Zviedrijas ziemeļos ar vairāk nekā 75 tūkstošiem iedzīvotāju, kura galvenokārt atpazīstama saistībā ar universitāti, kas ir viena no lielākajām Zviedrijā. "Ūmeo 2014" programmā akcentēti sociālie projekti ar vietējo iedzīvotāju un mākslinieku iesaisti un sāmu kultūras popularizēšanu.

Jau pirms oficiālajiem pasākumiem piektdiena bija īpašā sāmu diena, stāsta Latvijas Radio speciālkorespondente Ūmeo Ruta Rikše.

Ruta Rikše par sāmiem Ūmeo
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

1.februārī galvenais notikums ir īpaša atklāšanas ceremonija "Burning Snow", kurā mūsdienu tehnoloģiju iespējas papildinās dabas materiālu izmantošana.

Ruta Rikše raidījumā "Kultūras Rondo" par pasākumiem Ūmeo
00:00 / 06:53
Lejuplādēt

Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu "Ūmeo 2014" atklāšanas pasākumos pārstāv kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle un programmas vadītāja Aiva Rozenberga. Triju dienu džeza minifestivālā uzstājas arī latviešu grupa "Framest".

Visa gada programma sadalīta astoņās daļās kā astoņi sāmu gadalaiki. Katru ievadīs īpaša gadalaika atklāšanas ceremonija. Papildu kultūras programmai Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu izmanto, lai uzlabotu pilsētvidi.

Rīgai ar Ūmeo izveidojusies veiksmīga sadarbība, īstenojot sadarbības projektus. "Rīga 2014" programma prezentēta gan Stokholmā, gan Ūmeo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti