Kultūras ziņas

Bēgot no izsūtījuma -- lietuviešu filma "Ekskursante"

Kultūras ziņas

Mākslas akadēmijas pasniedzēji apglezno prorcelāna šķīvjus

Vai "Rīga2014" ir redzama?

Eirodeputāte: Rīgā varētu būt vairāk Eiropas kultūras galvaspilsētas norāžu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgā varētu būt vairāk norāžu par to, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, Latvijas Televīzijai norāda Eiropas Parlamenta delegācijas pārstāve, eiroparlamentāriete Helga Trupele.

25. un 26.martā Rīgā viesojās Eiropas Parlamenta Kultūras un izglītības komitejas delegāti, viņi staigāja pa pilsētu, apmeklēja koncertus, muzejus un citus pasākumus, lai izvērtētu, kādas ir līdzšinējās „Rīga 2014” pasākumu rīkotāju sekmes Latvijas un citu Eiropas valstu kultūras popularizēšanā un attīstības veicināšanā.

Eiropas Parlamenta pārstāvju iespaidi lielākoties ir pozitīvi. Otrdien viņi nosaktījās uzvedumu Latvijas Nacionālajā operā, bet trešdien apmeklēja starptautisko mākslas izstādi "1914" izstāžu zālē „Arsenāls”.

Pašas galvenās lietas, proti, citu Eiropas valstu kultūru parādīšanu Rīgā, kā arī Latvijas valsts kultūras un tradīciju iepazīšanas piedāvājums tūristiem ir lieliski paveikts. Attīstīta arī pilsētvide,” atzīst delegācijas vadītāja Dorisa Peka.

Tomēr eiroparlamentārieši šaubās, vai uzzinātu par notikumiem, ko piedzīvojuši, ja Rīgā ierastos kā vienkārši tūristi.

Man ir tikai viena kritiska piezīme – pilsētā varētu būt vairāk norāžu, ka Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Informācijai būtu jābūt visur, lai iebraucēji un Rīgas iedzīvotāji viegli varētu uzzināt par visām norisēm,” uzskata Eiropas parlamenta deputāte Helga Trupele.

Par to vienkārši pārliecināties, izbraucot tūristu vidū pieprasītu maršrutu: Lidosta „Rīga” - Brīvības piemineklis. Lidostā informācijas šķiet gana. Tālākais ceļš pa Jūrmalas gatvi, Kalnciema ielu... brauktuvju malas rotā lielākoties automobiļu, nekustamā īpašuma un alkoholisko dzērienu reklāmas. Vienīgi acīgākais „Rīgas 2014” logotipu otro reizi var saskatīt uz paziņojuma par pavasara festivālu „Windstream”.

Nodibinājumā „Rīga 2014” skaidro, ka pašvaldības, Eiropas Komisija un valsts finansējums lielākoties mērķēts mākslas pasākumu norisei, mārketinga budžets ir ļoti ierobežots. Un tomēr tuvākajā laikā par Rīgas īpašo statusu šogad vēstīs apdrukāti tramvaji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti