Kultūras rondo

Septembra izrāžu kalendārs: Uzmanības centrā jauniestudējumi

Kultūras rondo

Zināmi "Spēlmaņu nakts" nominanti: kāda bijusi aizvadītā teātra sezona

Veidenbauma "Kalāču" ekspozīcija pārtop. Iepazīstina radošā komanda

Eduarda Veidenbauma 155. jubilejā muzejā «Kalāči» atklās jaunu ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eduarda Veidenbauma 155. dzimšanas dienā, 3. oktobrī, memoriālajā muzejā "Kalāči" tiks atklāta jauna pastāvīgā ekspozīcija "Vairāk gaismas!". Ekspozīcija un ar to saistītās izglītības programmas aicinās izzināt latviešu dzejas pirmā modernista sapņus un centienus, nemierīgās attiecības ar ģimeni un draugiem, trauslo veselību, ideālistiskās demokrātijas un līdztiesības idejas, un, protams, viņa novatorisko dzeju, informēja muzeja pārstāvji.

Lai pilnvērtīgi atklātu dažādās Veidenbaumu mantojuma šķautnes, ekspozīcijas komandā apvienojušies dažādu jomu pārstāvji: projekta vadītāja un kuratore Inga Surgunte, muzeja vadītāja Andra Ķīse, literatūrzinātnieks Marians Rižijs, māksliniece Dace Džeriņa, rakstnieks Andris Akmentiņš, pusaudžu un jauniešu psihoterapeits Nils Konstantinovs, dabas procesu pētniece Laura Dzelzkalēja, socioloģe Liene Ozoliņa, jaunatnes lietu speciāliste un muzejpedagoģe Baiba Roze. Ekspozīcijas satura izstrādē aktīvi piedalījušies arī  Cēsu novada jaunieši.

2022. gadā Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" ir uzsācis nozīmīgas pārmaiņas. Izceļot līdz šim mazāk izgaismotas krājuma daļas, muzejs kļūst par vietu, kur izzināt katra personisko mentālo veselību un mācīties veidot harmoniskas attiecības ar apkārtējiem. "Lai to paveiktu, līdzās rūpīgai un mūsdienīgai Eduarda Veidenbauma dzejas un uzskatu analīzei muzejs vairāk nekā līdz šim stāstīs arī par valsts aizsargājamo pieminekli – zemnieku sētu "Kalāči" – un Veidenbaumu ģimeni, kas tajā saimniekoja, par viņu kopīgajiem darbiem un attiecībām," norādīja muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti