Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība sāksies ap Lieldienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Tiem, kas vēlas apmeklēt maksas pasākumus, jārēķinās ar cenu no 1 - 30 latiem, kā arī gatavību agrāk iegādāties biļetes uz noslēguma pasākumiem. Desmitā daļa maksas koncertu vietu gan tiks izdalīta ielūgumos, bet vēl daļu pašvaldības un kolektīvi rezervēs. Tāpēc jau tagad skaidrs, ka uz lielākajiem notikumiem visiem vietu nepietiks.

Kad pirms pieciem gadiem uz Dziesmu un deju svētkiem sākās biļešu tirdzniecība, tās tika izpirktas dažu stundu laikā. Vēlāk izziņoja papildus 22 tūkstošu biļešu tirdzniecību, un tad pie kasēm jau no agra rīta stāvēja rinda. Toreiz trīs stundu laikā izpirka visas biļetes uz noslēguma koncertiem.

Arī šogad biļešu jautājums būs aktuāls. Latvijas nacionālā kultūras centra vadītāja Dace Melbārde:

„Tas, ar ko mums kā svētku rīkotājiem ir jārēķinās, ka uz lielākiem pasākumiem - noslēguma koncertu un deju lieluzvedumu - ierobežojumi saistīti ar vietu kapacitāti. Tātad vietu ir tik, cik ir, un biļešu ir tik, cik ir. Tie, kas pirmie nopērk, tie arī piedalās pasākumā.”

Vairāk nekā puse pasākumu gan būs bez maksas, uz pārējiem biļetes maksās no 1 - 30 latiem (dārgākās uz noslēguma koncertiem). Biļetes sāks tirgot pēc Lieldienām, lai gan precīzs datums vēl nav zināms. Viena persona varēs nopirkt 8 ieejas kartes. Desmitā daļa no pieejamajām vietām gan nokļūs aicināto viesu rokās. Kultūras centrs sola apzvanīt katru viesi un, ja iespējams, izziņot vēl papildu biļešu tirdzniecību. Dace Melbārde: „Katram, kam mēs piedāvāsim ielūgumu, mēs arī piezvanīsim un vaicāsim, vai viņš var ierasties. Jo negribam pieļaut, ka ielūgumu vietas ir tukšas. Mums ir svarīgi, lai svētkus var apmeklēt cilvēki, kas var maksāt tikai latu, bet ir arī cilvēki, kas var maksāt 20 latus. Lielā vērtība gan ir kopīgais pārdzīvojums, kur mēs esam visi kopā, un ieguvējs ir jebkurš.”

Lai gan noslēguma koncerti būs pilnībā izpārdoti, prognozēts, ka pārdots tiks kopumā vien divas trešdaļas biļešu. Dalībnieki varēs apmeklēt virkni pasākumu bez maksas, tomēr viņiem arī par Deju noslēguma koncertu būs jāmaksā. Bet pašvaldības un arī dalībnieku kopas jau iepriekš varēs rezervēt sev zināmu skaitu biļešu. Kā norāda Pasaules brīvo latviešu apvienības vadītājs Jānis Andersons, interese par biļetēm jau ir liela, tomēr ne visi ārzemju latvieši tiks uz sev tīkamajiem koncertiem: „Noslēguma koncertā 7. jūlijā - 20 tūkstoši vietu uz visiem skatītājiem, ja tur brauc vairāki tūkstoši no ārzemēm… Atceroties, kā tas bija iepriekšējos Dziesmu svētkos - bija tā, ka ārzemju latviešiem pārdeva par 200 dolāriem. No tā ir ļoti grūti būt pasargātiem.„

Dziesmu svētku rīkotāji lēš, ka no biļetēm izdosies iekasēt 180 tūkstošus latu. Tomēr būs pasākumi, kuros skatītāju rindas būs patukšas. Tai skaitā ģenerālmēģinājumi, uz kuriem gan cenas, gan interese ir mazāka. Bet kas tirgos biļetes, būs zināms šonedēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti