Kultūras ziņas

Festivāls "Dominante" Sv. Pētera baznīcā

Kultūras ziņas

Blomē godina brāļus Kokarus

Ko mums nozīmē bibliotēka?

Dzelzceļa stacijā atklāj Gaismas pils veltījumu sienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gaismas pils atklāšanas nedēļa 25.augustā tika aizsākta ar īpašas vēlējumu sienas atklāšanu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Līdz pat 29.augustam ikvienam ir iespēja atstāt savu vēstījumu par to, ko viņam nozīmē bibliotēka.

29.augusta vakarā visas aizpildītās veltījumu kartītes tiks nogādātas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), kur tās tiks apkopotas un tiks noskaidrots, kuras ir tās trīs svarīgākās lietas, ar ko Latvijas cilvēkiem saistās bibliotēka. Kā pirmie savus vēlējumus atstāja "Salasīšanās" pasākuma dalībnieki Ieva Akuratere un Kārlis Būmeisters.

"Vēlējumu siena ir kā starts visas nedēļas atklāšanas notikumiem, kuru kulminācija - "Salasīšanās" pasākums. Piektdienas vakarā ikvienu aicinām uz Gaismas pili, kur, īpašā godā ceļot latviešu dzeju un dziesmu, atklāsim jauno ēku. 14 dzejoļus lasīs un 14 dziesmas dziedās ne tikai pazīstami mūziķi un aktieri, bet arī ikviens, kas vēlēsies piedalīties atklāšanā. 100 mikrofoni, vislielākā grāmata un kopības sajūta, kas aizsākās Grāmatu draugu ķēdē un atklāšanas lentas griešanā," par gaidāmo notikumu stāsta LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks.

"Latvija ir dzejas lielvalsts, jo dzejnieki - sākot no Ausekļa līdz Imantam Ziedonim - bijuši tie, kas veidojuši Atmodu - brīvu Latvijas valsti. "Salasīšanās" pasākumā skanēs dziesmas, kuras tapušas ar Aspazijas, Ausekļa, Vizmas Belševicas, Māra Čaklā, Aleksandra Čaka, Ārijas Elksnes, Klāva Elsberga, Jāņa Petera, Viļa Plūdoņa, Raiņa, Knuta Skujenieka, Ojāra Vācieša, Māras Zālītes un Imanta Ziedoņa vārdiem," stāsta "Salasīšanās" mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods.

"Salasīšanās" pasākumā piedalīsies koris "Kamēr…", Ieva Akuratere,  Dita Lūriņa, Aija Vītoliņa, Jānis Stībelis, Valters Frīdenbergs, Normunds Rutulis, Elīna Šimkus, Kārlis Būmeisters un citi populāri dziedātāji.

Kā jau vēstījām, LNB atklāšanas nedēļas turpinājumā 26.augustā notiks Dainu skapja pārvešana no Latvijas Zinātņu akadēmijas uz Gaismas pili. Savukārt 29.augustā notiks oficiālā inaugurācijas ceremonija un pasākums "Salasīšanās".

Gaismas pils atklāšanas pasākumi tiešraidē būs skatāmi Latvijas Televīzijā un portālā Lsm.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti