Rīta Panorāma

Top režisora Viestura Kairiša spēlfilma "Janvāris"

Rīta Panorāma

Turcijā sāk ražot autonomos elektrobusus

Durvis ver Covid-19 dēļ slēgtie Romas un Vatikāna muzeji

Durvis ver Covid-19 dēļ slēgtie Romas un Vatikāna muzeji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Darbu atļauts atsākt Covid-19 pandēmijas dēļ slēgtajiem Itālijas galvaspilsētas Romas un Vatikāna muzejiem. Mākslas un arhitektūras cienītāji varēs doties arī uz Kolizeju un Siksta kapelu.

Romas muzeju darbības atsākšana kļuva iespējama pēc tam, kad Itālijas galvaspilsētā iekļauta tā dēvētajā dzeltenajā zonā, kas nozīmē zemāku inficēšanās risku ar Covid-19. Senās Romas amfiteātra Kolizeja darbinieki par godu priecīgajam notikumam bija sarīkojuši koncertu, kurā uzstājās konservatorijas studenti. Muzeja vadītāja atzina, ka bez apmeklētājiem bijis ļoti grūti, taču šajā periodā veikti restaurācijas un pieminekļa uzturēšanas darbi.

Piesardzīgu optimismu pauda arī Vatikāna  muzeju pārstāvji. Pandēmijas un ierobežojumu dēļ pagājušajā gadā uzņemti tikai 1,3 miljoni apmeklētāju, bet gadu iepriekš — 7 miljoni. Attiecīgi samazinājās arī ienākumi. Ceļošanas un pārvietošanās ierobežojumu dēļ patlaban nav gaidāms liels apmeklētāju skaits, bet retie viesi bauda iespēju vērot mākslas šedevrus vienatnē un klusumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti