Durbē norisināsies «Atvērtība ir vērtība» radošā darbnīca «D/z/eja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 19. oktobrī, Durbes muzejā notiks trešā Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) informatīvās kampaņas “Atvērtība ir vērtība” un “Kim?” Laikmetīgās mākslas centra kopīgi rīkotā radošā darbnīca “D/z/eja”. Darbnīca notiks festivāla “Zemlika” ietvaros, un tajā aicināti piedalīties mākslas apvienības “Maslo” dalībnieki, kuri pēta aktualitātes mūsdienu krievu kultūrā, paziņojumā medijiem informē kampaņas "Atvērtība ir vērtība" rīkotāji.

Durbē iecerētajā performancē un darbnīcā notiks dzejas lasījumi ar komentāriem par darba sižetu un faktiem par vides piesārņojumu, kā arī dziedājumi, dejas un video ar daļēju tulkojumu latviešu valodā. Pēc iesaistošām performancēm plānota mākslinieku saruna ar skatītājiem.

Mākslas apvienība “Maslo” ir seši jauni cilvēki no Latvijas, Krievijas un Ukrainas – Kalerija Zakrotski, Daniels Ravinskis, Ņikita Andrejevs, Emilija Karetnikova, Darja Prokazova un Pāvels Mers. Viņus vieno Aleksandra Puškina “Pasaka par zvejnieku un zivtiņu”.

“Šī darba galvenā problemātika ir tā, ka cilvēks vēlas daudz lietu, mēģina pārņemt kontroli pār brīnumu un galu galā paliek bez nekā.

Mēs to redzam kā laikmetīgu problēmu, kas saistīta ar pārmērīgu resursu patēriņu,” paziņojumā stāsta jaunie mākslinieki.

“Lai gan šī ir pēdējā darbnīca “Atvērtība ir vērtība” radošo tikšanos ciklā, “D/z/eja” ir par ilgtspējīgu sadarbību un par turpinājumiem.

Šoreiz atkāpjamies no idejas par svešinieku sastapšanos un pievēršamies pagrīdes kustībām ar līdzīgiem mērķiem.

Domājot par mazākumtautību un laikmetīgās mākslas saskares punktiem, šādas iniciatīvas un tikšanās jau notiek, tikai ir būtiski tām dot skatuvi, atbalstu un redzamību. Tāpēc “Kim?” uzaicināja apvienību “Maslo”, kuri pēta jauniešiem svarīgo un aktuālo mūsdienu krievu kultūrā,” paziņojumā stāsta “Kim?” Laikmetīgās mākslas centra izpilddirektore Laima Ruduša.

Šī ir jau trešā un noslēdzošā “Kim?” un SIF organizētā radošā darbnīca.

Radošās darbnīcas top SIF informatīvās kampaņas “Atvērtība ir vērtība” ietvaros, lai veicinātu dialogu ar Latvijas sabiedrību par nediskriminācijas principiem un veicinātu iecietību starp dažādām diskriminācijas riskam pakļauto personu grupām. Plašāka informācija par “Atvērtība ir vērtība” aktivitātēm ir pieejama informatīvās kampaņas "Facebook" vietnē un mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti