Dripe: Rīgā vajag koncertzāli, mākslas muzeju un deju svētku stadionu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eksperti ir vienisprātis - Rīgā akūti nepieciešams Laikmetīgās mākslas muzejs, koncertzāle un labs deju svētku stadions, stāsta darba grupas vadītājs, kultūras ministres padomnieks Jānis Dripe, iepazīstinot ar Kultūras ministrijas īpaši izveidotas grupas pirmo darba posmu.

„Mēs esam izanalizējuši izdarīto un novērtējuši iestrādes, kas ir veiktas Andrejsalā un attiecībā uz koncertzāli uz AB dambja. Uzskatām tās par labām un izmantojamām, bet nāksim klajā arī ar vairākiem jauniem piedāvājumiem,” saka Dripe. „Divi reālākie ir iespēja izveidot Laikmetīgās mākslas muzeju Triangula bastiona vietā, kas no arhitektūras viedokļa ir samērā neveiksmīgs pilsētvides risinājums, un lūkoties pēc labas koncertzāles, kongresu un konferenču centra Kongresu nama vietā pašā Rīgas centrā. Mēs piedāvāsim arī alternatīvas vietas un risinājumus. Būs arī kāds pārsteigums, kur mēs, pieminekļu inspekcijas rosināti, piedāvāsim vēl vienu alternatīvu Laikmetīgās mākslas muzejam, kas varētu Rīgu pasaules kartē iezīmēt kā ļoti īpatnēju, inovatīvu un avangardisku risinājumu.”

Pirmo darba posmu ir noslēgusi Kultūras ministrijā izveidotā darba grupa, kuras uzdevums bija izvērtēt Laikmetīgā mākslas muzeja, akustiskās koncertzāles un citu valstiski nozīmīgu kultūras infrastruktūras objektu izveides iespējas Rīgā. Darba grupā strādā muzeju, arhitektūras un citu nozaru eksperti, privātkolekcionāri un pašvaldības pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti