«Dots devējam atdodas» labdarības kontā pieejami 8231 eiro kultūras darbinieku atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Labdarības projekts “Dots devējam atdodas” turpina darboties, lai finansiāli palīdzētu Latvijas kultūras pārstāvjiem – rakstniekiem, gleznotājiem, mūziķiem, aktieriem, tēlniekiem un citiem, kuri pandēmijas izraisītās krīzes rezultātā palikuši bez iztikas līdzekļiem. Uz šo brīdi “Dots devējam atdodas” labdarības kontā ir pieejami 8231 eiro, uz kuriem joprojām ir iespējams pretendēt, saņemot vienreizēju pabalstu 430 eiro apmērā, medijus informē iniciatīvas radošā direktore Una Rozenbauma.

“Lai arī ārkārtas stāvoklis Latvijā ir atcelts, tomēr tas nenozīmē, ka pēkšņi visiem radošo jomu pārstāvjiem atkal parādīsies normālas slodzes darbs un ienākumi,” atzīmē “Dots devējam atdodas” organizatori.

Uz šo brīdi “Dots devējam atdodas” labdarības kontā ir pieejami 8231 eiro. Iniciatīvas autori skaidro, ka šādu kopsummu ir izdevies savākt, pateicoties vairāku ziedošanas kampaņu īstenošanai. Starp tām minami uz tirdzniecības centra “Domina Shopping” jumta stāvvietas notikušie trīs labdarības koncerti, piedaloties grupām “Carnival Youth”, “Dziļi violets”, “Ducele”, “Dakota” un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio. Proporcionāli lielākā līdzekļu summa piesaistīta labdarības portālā ziedot.lv, kā sabiedrisko mediju portālā LSM.lv īstenots tiešraides ziedojumu šovs ar dažādu Latvijā zināmu mākslinieku dalību.

“Vēlos pateikt sirsnīgu paldies visiem ziedotājiem un partneriem par līdzšinējo atbalstu. Un vienlaikus ļoti aicinu Latvijas radošos ļaudis nebūt tik kūtriem un aktīvāk pieteikties pabalsta saņemšanai. Saprotu, ka esam lepna tauta, kurai prasīt ir grūti, taču mēs tiešām jums ļoti gribam palīdzēt, jo mīlam un labprāt patērējam jūsu radīto, tāpēc balsojam par to ar savu naudu,” skaidro Una Rozenbauma.

Saziedotie līdzekļi tiks izmaksāti kā vienreizējs atbalsts profesionāliem kultūras darbiniekiem, kuri dīkstāves dēļ palikuši bez pietiekamiem iztikas līdzekļiem. Pieteikties atbalsta saņemšanai var portālā ziedot.lv. Iesniegumus izvērtēs kultūras nozares ekspertu padome, kurā darbosies dažādu radošo disciplīnu pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti