Doma laukumā apskatāmi vairāk nekā 140 lāči no Berlīnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Doma laukumā izstādīti vairāk nekā 140 apgleznoti lāči no Berlīnes. Šī izstāde ir dāvana Latvijai par godu simtgades jubilejai. Iedzīvotāji figūras varēs apskatīt līdz pat augusta beigām.

Katras valsts simbolizējošo lāča figūru ir apgleznojis kāds pazīstams attiecīgās valsts mākslinieks. Latvijas lāča figūru apgleznoja Kaspars Zariņš. Mākslinieka galvenā ideja bija radīt laimes un prieka sajūtu.

Vācijas vēstniecības pārstāve Eva Skļareviča skaidro, ka Vācijas vēstniecība vēlējās Latvijas valsts simtgadē uzdāvināt kaut ko, kas ir brīvi pieejams un apskatāms visiem Latvijas iedzīvotājiem.

“Tā jau vairāk nekā gadu mēs gatavojāmies, lai atvestu Berlīnes lāčus jeb “United Buddy Bears” izstādi uz Rīgu sadarbībā ar Rīgas domi un Kultūras ministriju. Tā būs viņu pirmā vizīte Baltijā, vairāk nekā 140 lāču atradīsies Doma laukumā. Berlīnes lāči pārstāv Apvienoto Nāciju atzītās valstis, to iedzīvotājus un kultūru, bet ne politisko sistēmu,” klāsta Skļareviča.

“Lāči stāv plecu pie pleca, simbolizējot toleranci un saprašanos starp tautām, kurās valda miers. Ar šādu moto divmetrīgie Berlīnes lāči apceļo pasauli, tos jau ir redzējuši aptuveni 40 miljoni apmeklētāju 30 pilsētās visos kontinentos,” saka Skļareviča.

Berlīnes lāčiem ir īpaša papildu misija – palīdzēt trūkumā nonākušiem bērniem. Tāpēc Rīgā izstāde kopā ar Bērnu slimnīcas fondu vāks ziedojumus mazajiem pacientiem, kuri ārstniecībai nevar saņemt valsts finansējumu.

Figūras pirmo reizi izstādītas 2002.gadā Berlīnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti