Dienas ziņas

Daugavpils cietoksnī notiek būvdarbi

Dienas ziņas

Suvenīru ražotājiem ievērojami zaudējumi

Dobeles muzejā turpinās aktīvs darbs

Dobeles muzejs turpina aktīvu darbu, piedāvājot digitālas izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai gan muzeji apmeklētājiem ir slēgti jau kopš 13. marta, rosība tajos nav mitējusies. Dobeles Novadpētniecības muzejā līdztekus daudzajiem ikdienas darbiem tiek digitalizētas esošās izstādes, kā arī domāts par jaunām.

Puskrēslā iegrimušas Dobeles Novadpētniecības muzejā savus apmeklētājus gaida pastāvīgās ekspozīcijas, tikmēr muzejā rosība gan nav apsīkusi. Joprojām tiek strādāts ar muzeja krājumu, kurā ir vairāk nekā 25 000 eksponātu, tāpat virtuālajā vidē atklātas divas izstādes.

"Tiek ieguldīts milzīgs darbs. To visu sarakstīt lielās grāmatās, nodrošināt drošību, nodrošināt saglabāšanos un nodrošināt, lai tas viss ir pieejams apmeklētājiem, un tas kā ir prasījis ļoti lielu pilnas slodzes darbu, tā joprojām prasa," skaidro Dobeles Novadpētniecības muzeja direktore Dace Blūma.

Lai saikne ar apmeklētājiem nezustu arī Covid-19 laikā, tiek digitalizētas arī izstādes. Jau pašlaik virtuālajā vidē apskatāma gan Dobeles slimnīcas simtgadei veltīta izstāde, gan apsveikumu kartīšu izstāde, kurā jaunākā kartīte datēta ar 1940. gadu. Drīz vien digitālās izstādes papildinās arī ieskats muzeja krājumu gleznu kolekcijā. Kā atzīst muzejnieki, digitālās iespējas piesaistījušas arī jaunus apmeklētājus

"Muzejam šīs ir jaunas iespējas arī rūpīgi pārdomāt, kas ir tas, kas interesē sabiedrību un ko vajadzētu arī turpmāk saglabāt, ko turpmāk rādīt savā mājaslapā. Savā ziņā jau mums par to kaut ko arī raksta, atgriezeniskā saite sāk veidoties  un tas arī ir ieguvums," atzīst muzeja projektu vadītāja Baiba Ļipņicka.

Šajā laikā, kad muzeja zālēs valda nosacīts klusums, tiek veidota arī jauna izstāde, kas veltīta Dobeles saviesīgās biedrības 110. gadskārtai.

"Šogad aprit 110 gadi kopš ir dibināta Dobeles saviesīgā biedrība, kas 20. gadsimta pirmajā pusē bija lielākā kultūras dzīves organizētāja Dobelē, un līdz ar to šai izstādei aplūkosim gan šīs biedrības darbu, gan citas biedrības, kuras pirmās sāka organizēt kultūras pasākumus Dobelē," atklāj muzeja vēsturniece Beāte Orlova.

Izstādi bija plānots atklāt maijā, bet, ja tas vēl nebūs iespējams, arī ar nozīmīgākajiem kultūras notikumiem vairāk nekā simts gadus senā pagātnē varēšot iepazīties virtuālajā vidē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti