Diskutēs par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vai Latvijā atrodama laikmetīgā māksla? Šo jautājumu trešdien risinās diskusijā, pārrunājot laikmetīgās mākslas pašreizējo situāciju un funkcijas Latvijas kultūrā, kā arī vērtējot Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību.

Diskusija notiks pulksten 18.30 Rīgas Mākslas telpā, kur pašlaik arī apskatāma laikmetīgās mākslas izstāde: darbi, kas nonāktu muzejā. Sarunā piedalīsies jomas profesionāļi. Viņu vidū arī tēlnieks Aigars Bikše, kurš uzsver, ka šāda kultūras iestāde varētu būt viens no valsts raksturlielumiem.

„Man kā māksliniekam varbūt nav pat svarīgākais mākslas muzejs, bet svarīgāk ir taisīt darbus. Bet kā cilvēkam, kas ir tajā procesā un redz jauniešus, kuri nevar redzēt kopainu un saprast, kas tagad notiek.... Salīdzināsim ar bibliotēku: ja nav bibliotēkas, vai tad jums nav kur lasīt grāmatas? Var lasīt mājās, kafejnīcās un uz ielas stūriem. Bet, ja runa ir par krājumu, kur var apskatīties, kā veidojas laiki, kā mainās sociālā sistēma, kas notiek ar mākslu un kā tās iedarbojas viena uz otru... tas jau ir muzeja uzdevums."

Diskusijā piedalīsies "Rīgas Mākslas telpas" kuratore Inga Šteimane, izstādes "...lai gadījums kļūtu par notikumu..." kuratore un Laikmetīgās Mākslas centra direktore Solvita Krese, mākslas un kultūras interneta žurnāla "Arterritory" radošā direktore Daiga Rudzāte, tēlnieks Aigars Bikše, kā arī žurnāla "Rīgas Laiks" galvenais redaktors Uldis Tīrons.

Diskusiju vadīs interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, un to var bez maksas apmeklēt ikviens interesents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti