Diskutēs par intelektuālā īpašuma aizsardzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

26.  aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Intelektuālā īpašuma diena, lai pievērstu sabiedrības uzmanību intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumiem.

Šogad Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) Starptautisko Intelektuālā īpašuma dienu atzīmēs sadarbībā ar Latvijas Radio.

Sestdien, 26. aprīlī no plkst. 12 līdz 14, "Radio 5" ēterā notiks aktuāla diskusija ar Latvijas mūziķu, producentu un menedžmenta dalību, kurā sabiedrībā pazīstami mūzikas industrijas pārstāvji atbildēs uz klausītāju jautājumiem par autortiesībām un blakustiesībām. Radio klausītāji sev interesējošos jautājumus var iesūtīt "Radio 5" un LaIPA sociālajos tīklos.

Sadarbība ar radio ir ļoti nozīmīga sabiedrības informēšanā, tā ir iespēja atraktīvā un dažādos veidos skaidrot sarežģīto intelektuālā īpašuma tēmu, kas ir nozīmīga visiem radošās jomas pārstāvjiem. Termins "intelektuālais īpašums" ir attiecināms daudz plašāk, tas sevī ietver ne tikai mūziku, bet arī dzeju, kino, žurnālistiku, mākslu un citas radošās jomas. Tas ir tiesību kopums, kas rodas cilvēka radošajā darbā, un tā radītajiem ir tiesības uz aizsardzību pret negodīgu konkurenci. Mēs priecājamies par radio, kas izprot, atbalsta un novērtē mūziķu radošo darbu," saka LaIPA izpilddirektore Liena Grīna.

Katru gadu Starptautiskā Intelektuālā īpašuma dienas tematika ir veltīta kādai no radošajām jomām, šogad īpaša uzmanība veltīta kino industrijai. Starptautisko Intelektuālā īpašuma dienu ik gadu atzīmē 26. aprīlī, jo 1970. gadā šajā datumā tika dibināta Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija (World Intellectual Property Organization).

Šogad Starptautisko Intelektuālā īpašuma dienu atzīmēs jau 14. reizi, un ik gadu par godu šai dienai notiek vairāki zīmīgi pasākumi un kampaņas, lai pievērstu sabiedrības uzmanību intelektuālā īpašuma aizsardzībai un godinātu māksliniekus, izgudrotājus un autorus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti