Detalizēti pētīs LNMM senos sienu rakstus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Lai varētu veikt detalizētu izpēti un pieņemtu kompetentus lēmumus, stratēģiju un metodiku turpmākam darbam, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) atsegti krāsainie sienu raksti, kuri līdz šim slēpušies zem baltā ekspozīciju telpu sienu seguma, muzeja pārstāvji atklāj, izmantojot sociālos tīklus.

Tas, ka ekspozīciju telpu sienas bija krāsainas, bija zināms jau sen un nav bijis nekāds noslēpums. Tās aprakstītas daudzās publikācijās, tajā skaitā albumā ''Valts Mākslas muzejs'', raksta muzeja pārstāvji.

Muzeja galvenā ēka ir tipisks 20. gadsimta sākuma eklektisma arhitektūras piemineklis, kas tika būvēts, balstoties uz sava laika izpratni par muzeju arhitektūru.

Plašāku informāciju par sienu izpēti un metodiku turpmākajiem darbiem muzeja pārstāvji sola sniegt aprīļa beigās.

Kā ziņots, muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves darbi sākās februāra nogalē. Projekta pasūtītāji ir Rīgas domes Īpašumu departaments, būvprojekta autori ir Lietuvas arhitektu birojs „Processoffice”, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veic būvfirma „RE&RE”. Projekta ietvaros tiks modernizēta tuvu avārijas stāvoklim esošā ēka, kā arī risināti telpu trūkuma jautājumi.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka – bez kapitālā remonta ir kalpojusi jau 107 gadus kopš tās atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī. Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015. gada vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti