Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā - «Latvieša cimdi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No šodienas līdz 17. jūlijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā skatāma izstāde „Oriģināliesējumi – Latvieša cimdi”.

Divdesmit oriģinālo iesējumu kolekciju "Latviešu cimdi" veidojuši 16 profesionāli mākslinieki ar atšķirīgiem rokrakstiem kā veltījumu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

Apgāds „Zelta grauds” palīdzējis rast iespēju no drukātāja – Jelgavas tipogrāfijas - iegūt vēl nesasietas Marutas Grasmanes apjomīgā cimdu apkopojuma grāmatas iespiedloksnes. Tas ļāvis ne vien veidot atšķirīgu vāku dizainu, bet variēt ar iesējuma veidiem un grāmatas struktūru, padarot katru sējumu unikālu. Poligrāfiskajam izdevumam bez vērtīgā satura piemīt arī teicama grafiskā dizaina kvalitāte. Cimdu tēma ir tik ietilpīga gan simboliski, gan kompozicionāli un vizuāli, ka bezgalīgi rosina māksliniekus neatkarīgi no to izpausmes materiāla – ādas, koka, metāla vai tekstila.

Izstādi rīko Grāmatsējumu un ādas dizaina asociācija, kas dibināta 2004. gadā, lai apvienotu ādas mākslas un grāmatsējumu jomā strādājošos māksliniekus un veicinātu to radošo darbību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti