Daugavpils uzņēmējs: Latvietība var būt atraktīva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atraktivitāte ir tas, kas "paņem" jauniešus, un latvietība var būt atraktīva, stāstot Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai par savu pieredzi pēc kluba nodibināšanas Daugavpilī, uzsver uzņēmējs Andrejs Faibuševičs.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien tikās ar Latgales pārstāvjiem, lai raisītu diskusiju par latviskas kultūrtelpas stiprināšanu Latgalē.

Uzņēmējs Andrejs Faibuševičs, daloties pieredzē, skaidroja, ka attiecībā uz integrāciju mēs pārāk daudz koncentrējamies uz abstraktiem ilgtermiņa mērķiem. Tā vietā ir jāpanāk, ka latviskums ir stingrs, atraktīvs un visur klātesošs jau šodien.

Uzņēmējs dalījās ar savu pozitīvo pieredzi, ko īsteno pirms pusgada Daugavpilī atvērtajā klubā „Artilērijas pagrabi”. Tajā uzstājas tikai latviešu grupas un visa komunikācija notiek latviešu valodā.

„Viens no iemesliem, kāpēc izveidojām klubu – lai viņi redz, ka latvietība var būt atraktīva. Pusgada laikā esam noorganizējuši 24 latviešu grupu koncertus – visi pārpildīti. 40%, pat līdz 60% nelatviešu auditorija. Atraktivitāte ir tas, kas paņem jauniešus, ar visām valodas problēmām viņš kļūst mūsējais. Tie ir krievi ar lielo burtu. Un viņi saprot - ja ar viņu runā latviski, viņš nepaliek mazāk krievs. Izrādās, daudzi māk latviski, un viņiem patīk,” stāsta Andrejs Faibuševičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti