Daugavpils novada iedzīvotāji var pieteikties kultūras mantojuma objektu saglabāšanas atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau trešo gadu Daugavpils novada pašvaldība rīko projektu konkursu “Valsts aizsargājamo arhitektūras pieminekļu un Daugavpils novada aizsargājamo kultūras mantojuma objektu saglabāšana”.

Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne uzsver, ka konkursa mērķis ir atbalstīt iedzīvotāju centienus viņu īpašumā esoša kultūras mantojuma saglabāšanā.

No pašvaldības budžeta šogad konkursam piešķirti 10 000 eiro, kas paredzēti visdažādāko objektu saglabāšanai, tostarp arī krucifiksu atjaunošanai.

Irēna Timšāne par kultūras mantojuma objektu saglabāšanas atbalstu Daugavpils novadā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Krucifiksu saglābšanai, ja tur ir jāveic kādi remonta darbi, arī tos var pieteikt. Piemēram, Vaboles pagastā ir 30 krucifiksi, kuri iekļauti šajā sarakstā un zemes īpašnieki var pieteikties. Un arī daudzi citi objekti, un viens no tādiem interesantākajiem ir Višķu pagasta Aglonas iela. Un šīs ielas koka apbūves īpašnieki var pretendēt uz šo konkursa atbalstu. Līdz šim mēs esam atbalstījuši visus pretendentus, kuri bija pieteikušies konkursam. Tie bija tikai no Lielbrones un Slutišķu sādžas,”  stāsta Irēna Timšāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti