Daugavpilī pieejams atbalsts kultūras pieminekļu saglabāšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Daugavpilī ieviesta pašvaldības programma, lai palīdzētu sakārtot pilsētas teritorijā esošos kultūrvēsturiskos objektus. Taču līdzfinansējumu var saņemt ne tikai šie kultūras pieminekļu statusā iekļautie, bet arī tādi objekti, – ēkas vai būves, – kas celtas līdz 1940. gadam un atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa teritorijā – Daugavpils pilsētas vēsturiskajā centrā vai Daugavpils cietoksnī.

Tas ir solis pretī  šo objektu sakārtošanai, un atbalstam varēs pieteikties līdz 2. septembrim.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Latgales reģionālās nodaļas valsts inspektore Dzintra Bukeviča
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Latgales reģionālās nodaļas valsts inspektore Dzintra Bukeviča Latvijas Radio skaidroja:  "Lai kultūras mantojumu saglabātu un palīdzētu šiem nelaimīgajiem īpašniekiem, kuri bieži vien ir iesprostoti starp likumiem par pieminekļu aizsardzību un starp likumu par to, ka viņiem pašiem jāuzņemas atbildība par ēkas glābšanu."

Viņa turpināja: "Tas ir ārkārtīgi svarīgi, ka viņi var vērsties pašvaldībā un saņemt varbūt nelielu, bet tomēr finansējumu, pirmkārt, dokumentācijas izstrādei, kas ir ārkārtīgi svarīgi, jo kultūras pieminekļa atjaunošanas darbi sākas ar dokumentācijas izstrādāšanu, un turpmāk ēka tiktu pakāpeniski sakārtotas, soli pa solim."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti