Kultūras ziņas

Atklāta izstāžu zāle Eduardam Pāvulam

Kultūras ziņas

Vijas un Kaspara Zariņu paralēlā dzīve mākslā

Darbu sāks Rīgas cirka skola

Darbu sāks Rīgas Cirka skola

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nepamatoti aizmirsts un neattīstīts skatuves mākslas žanrs – cirks – lēnām atgriežas Latvijā. Un, kamēr tiek renovēta vēsturiskā Rīgas cirka ēka, tās paspārnē ir nodibināta cirka skola. Šobrīd ir sākusies dalībnieku uzņemšana.

Šobrīd Rīgas cirka galvenā rūpe ir darbs pie tā vēsturiskās mājvietas remonta. Neskatoties uz to, cirks sper pirmos soļus jauno mākslinieku sagatavošanai. Jau 9.septembrī ar atvērto durvju dienu darbu uzsāks Rīgas Cirka skola.

"Mēs skatāmies uz somu un citu pieredzi, kas ir aktuāla pasaulē. Tā ir spēļu pedagoģija, pedagoģija caur radošumu," norāda Rīgas Cirka skolas vadītāja Māra Pāvula. "Bērni mācīsies gan akrobātiku, gan žonglēšanu, gan līdzsvara disciplīnas, taču viņi mācīsies kontekstā - ko viņi ar to var izdarīt un ko viņi caur to var pateikt."

Sākotnēji mācības notiks Latvijas Universitātes Ekonomikas, vadības un biznesa fakultātes telpās. Pasniedzēji būs šobrīd aktīvākie pašmāju cirka speciālisti. Starp viņiem arī Agnese Vanaga – ar skatuves pieredzi Argentīnā un Saules cirka iestudējumos. Viņas pārziņā būs lokanības un laikmetīgās dejas stundas.

Pirmo pusgadu skola darbosies pilotprogrammā, kad tiks apzināta auditorijas interese un iemēģinātas dažādas cirka disciplīnas. Tas būs desmit nodarbību cikls bērniem no septiņu līdz 15 gadu vecuma un pieaugušajiem. Tomēr savu nākotni skolas pārstāvji redz kā pilnvērtīgu Eiropas līmeņa skolu cirka mākslā.

Rīgas cirka mājaslapā joprojām var pieteikties gan bērnu, gan pieaugušo apmācības grupās. Dažas brīvas vietas vēl esot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti