Kultūras ziņas

Katrīna Gupalo uzstāsies tiešsaistē

Kultūras ziņas

"Dzimusi vakardien" – nopietna komēdija

Telos.lv – konservatīvās domas i-žurnāls

Darbu sācis tīmekļa žurnāls konservatīvajiem domātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ darbu sākusi vietne Telos.lv jeb intelektuālas ievirzes polemiski izglītojošs tīmekļa žurnāls Latvijas konservatīvajiem domātājiem. “Telos”, tulkojot no sengrieķu valodas, ir mērķis, pilnīgojums vai piepildījums.

Telos.lv galvenā redaktore, publiciste Agnese Irbe skaidroja: “Es tikai vēlos sacīt to, ko es domāju, un to, kam es ticu. Es nesagaidu, ka visi tam piekritīs, bet es gribu sev šo brīvo telpu, jo man aizvien vairāk pieaug šī sajūta, ka,

ja cilvēks strādā publicistikā un viņš sajūt tādu spēcīgu cenzūru no iekšpuses un arī no ārpuses, tad tam darbam nav jēgas.

Nu, jā, un tā radās šī doma, ka mēs varētu izveidot tādu vietni, kur tieši konservatīvā doma varētu būt tā kā vienos vākos, vienā vietā par brīvu visiem pieejama un, jā, ļoti īsā laikā uztaisījām, ļoti ātri atradu domubiedrus šai idejai, ļoti daudz autoru pieteicās, kas gribētu arī rakstīt.”

“Es domāju, ka gada, divu gadu laikā mēs būsim nopietni spēlētāji visā Latvijas publicistikas laukā, polemiskās publicistikas laukā. Ja viss iet ļoti labi, ja mums ir arī nauda gan no valsts, gan no ziedotājiem, es domāju pavisam noteikti pēc gada mēs varētu domāt par tādu kā labāko rakstu arī tematisku izlasi, sēriju vai eseju krājumu,” pauda Krišjānis Lācis, Telos.lv redaktors un filozofs.

Jau šobrīd portālā pieejami vairāki raksti un saruna par runas brīvību, un saturs regulāri tiks papildināts.

“Mums būs reizi nedēļā viens tāds, teiksim tā, polemiskāks raksts par kādu jautājumu, kas tieši tobrīd ir Latvijā vai pasaulē aktuāls. Tad mēs liksim filozofiskos izklāstus, grāmatu recenzijas – mēs esam tikko sākuši, tāpēc šis saturs vēl nav parādījies. Mēs liksim arī cilvēku personīgos stāstus. Mēs neesam virzīti uz to, lai nosodītu un nopeltu, tātad

mēs rakstīsim par to, ko mēs gribam paslavēt, kas mums patīk kā Latvijas konservatīvajiem,”

pastāstīja galvenā redaktore.

Autoru loks ir atvērts – uzrunāti redaktoriem jau zināmi publicisti, taču pieteikties un sūtīt savu rakstu var ikviens.

Krišjānis Lācis norādīja: “Mēs izvērtējam to kvalitāti, ja tas mums der, ja tas ir saskaņā ar mūsu vadlīnijām, kuras arī mūsu portālā ļoti labi var izlasīt, tad jā, kāpēc ne. Ja tas ir labi nostrādāts, ja ir skaidra doma, ja ir skaidras tēzes, tad jā, mēs to publicējam. Autors var būt jebkurš cilvēks, kurš māk lasīt, rakstīt, kurš interesējas par apkārt notiekošo – vārdu sakot, visi, kuriem ir, ko teikt, un kuri māk pamatot savas domas, tie visi ir laipni gaidīti rakstīt mūsu žurnālam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti