Darbu atsākusi Ufici galerija Florencē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Darbu atsākuši daudzi Covid-19 pandēmijas dēļ slēgtie pasaules slavenākie muzeji, tai skaitā Ufici galerija Florencē.

Apmeklētājiem jāievēro stingri piesardzības pasākumi un sociālās distancēšanās noteikumi, taču iestādes vadība uzsver, ka tas paver jaunas iespējas mākslas cienītājiem.

“Tā ir lieliska iespēja izbaudīt jaunu muzeja iepazīšanas veidu – lēno tūrismu un lēno apmeklējumu.

Tas nozīmē mazāk pārvietoties, ceļot ilgāk un vairāk uzzināt.

Tā vietā, lai ieskrietu muzejā, uzņemtu vairākas pašbildes un steigtos projām, apmeklētāji var pilnvērtīgi pavadīt laiku, mierīgi aplūkot mākslas darbus un sajust emocijas, kuras tie rada,” stāsta Ufici galerijas vadītājs Eike Šmits.

Muzeja darbinieki īsteno vairākus drošības pasākumus, lai novērstu cilvēku inficēšanos. Pie ieejas uzstādīts cilvēku ķermeņa temperatūras mērītājs, daudzviet ēkā novietoti dezinfekcijas līdzekļi, bet uz grīdas ir atzīmes, kas palīdz apmeklētājiem ievērot distanci. Muzejā vienlaikus varēs atrasties tikai 450 cilvēki. Jaunā situācija paver jaunas iespējas, taču rada arī finansiālus zaudējumus. Galerijas vadība atzīst, ka trīs mēnešu laikā zaudēti 12 miljoni eiro, un ierobežotais apmeklētāju skaits šādas problēmas radīs arī nākotnē. 

Šonedēļ durvis vēra arī Vatikāna muzejs, un apmeklētāji varēs vērot piecu gadu laikā restaurētās renesanses mākslinieka Rafaēla freskas.

Arī šajā muzejā ieviesti stingri profilakses pasākumi un apmeklētājiem jānēsā sejas maskas un jāievēro sociālās distancēšanās prasības. Muzeju iespējams apmeklēt, iepriekš rezervējot biļetes, un pirmajā darba dienā šo iespēju izmantoja 1600 cilvēki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti