Darbs pie Nacionālās enciklopēdijas pamazām tuvojas beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finiša taisnē nonācis četrus gadus ilgušais darbs pie Latvijas valsts simtgadei veltītā Nacionālās enciklopēdijas drukātā sējuma, un tā veidotāji ir sākuši strādāt pie izdevuma korektūras un vizuālā noformējuma. To šodien atklāja enciklopēdijas galvenais redaktors Valters Ščerbinskis.

Nacionālās enciklopēdijas drukāto sējumu paredzēts izdot šī gada 18. oktobrī. Tā saturu veido vairāk nekā divsimt pašmāju akadēmiskās nozares pārstāvju, kā arī dažādu jomu eksperti. Šodien enciklopēdijas galvenais redaktors prezentēja arī enciklopēdijas digitālās vietnes maketu.

Digitālo vietni plānots atklāt divus mēnešus pēc drukātā sējuma iznākšanas, proti, 18.decembrī, un tā ik mēnesi tikšot papildināta ar jauniem rakstiem. Enciklopēdijas veidotāji uzsver – viņu galvenais mērķis ir laika gaitā panākt, lai enciklopēdija kļūst par populārāko zināšanu resursu latviešu valodā.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde, piesaucot nacionālo drošību, norādīja, ka dezinformācijas un nepatiesu ziņu izplatības dēļ valstī nepieciešams drošs un uzticams informācijas avots.

Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Rūta Muktupāvela uzskata, ka laikmetā, kad jaunieši akadēmiskajā vidē informāciju meklē tādās ne vienmēr drošticamās vietnēs kā “Wikipedia”, ir būtisks Latvijas labāko docētāju, profesoru un nozaru profesionāļu kopīgi veidots avots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti