Dailes teātra skvēra atjaunošanu kārtējo reizi nesāk solītajā laikā; darbus plāno pavasarī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dailes teātra skvēra atjaunošanai būvnieks ir atrasts, taču firma pasūtītājam neesot iesniegusi apdrošināšanas polises, tāpēc teātra priekšlaukuma rekonstrukcija kārtējo reizi nav sākusies paredzētajā laikā. Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pārstāvis Jānis Ivanovskis-Pigits Latvijas Radio norāda, ka būvniekam polises ir jāiesniedz līdz gada beigām.

Jānis Ivanovskis-Pigits par Dailes teātra skvēra atjaunošanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Ja arī šīs polises būtu iesniegtas, darbi šogad, visticamāk, nebūtu uzsākušies, jo ir iestājusies ziema, ir tehnoloģiskais pārtraukums. Gala termiņu mēs šobrīd nemainām, jo līguma izpildes termiņš mums ir astoņi mēneši. Ja mēs pieņemam, ka martā šie apstākļi ir pietiekami, tad attiecīgi tas ir nākamā gada beigas," norāda VNĪ pārstāvis.

Ja būvnieks noteiktajā laikā polises neiesniegs, tad īdz pavasara sākumam tiks sludināts jauns iepirkums un atrasts jauns pretendents, skaidro Ivanovskis-Pigits. VNĪ šobrīd neparedz, ka darbu pabeigšanas termiņš varētu mainīties.

KONTEKSTS

2019. gada martā tapa zināms teātra teritorijas labiekārtojuma metu konkursa uzvarētājs – biroja “MADE arhitekti” piedāvājums. Decembra beigās arhitekti noslēdza trīspusēju līgumu ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un VAS “Valsts nekustamie īpašumi”.

Tika prognozēts, ka vairāk nekā 40 gadus senā un vietām izdrupušā Dailes teātra skvēra labiekārtošana varētu sākties 2019. gada nogalē, lai to pabeigtu līdz teātra simtgadei 2020. gada rudenī, taču šie plāni nepiepildījās dažādu kavēkļu dēļ.

Savukārt 2021. gada septembrī "Valsts nekustamie īpašumi" atklāja, ka iepriekš ir pietrūcis finansējuma, lai sāktu labiekārtošanas darbus 2021. gada vasarā, taču nepieciešamā summa esot atrasta un plānotie būvniecības darbi iecerēti jau pēc oktobrī. Tomēr arī tas nepiepildījās.

Dailes teātra skvēra atjaunošanas darbi kopumā izmaksās nedaudz virs trim miljoniem eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti