Dace Melbārde: Latvijas simtgades svinību mērķi ir stiprināt valsts gribu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Latvijas simtgades svinību mērķi ir stiprināt valsts gribu, piederības sajūtu, stimulēt pašorganizējošus procesus un sadarbību, aktualizēt Latvijas vēsturi un definēt Latvijas kā 21.gadsimta nacionālas valsts identitāti," kultūras centru vadītāju ikgadējā forumā pauda kultūras ministre Dace Melbārde.

Kā jau vēstījām, 15.oktobrī pašvaldību kultūras centru vadītāji un kultūras darba organizatori no visas Latvijas tikās ikgadējā forumā, kas tradicionāli veltīts kultūras jomas un kultūras centru darbības aktualitātēm. Šogad foruma mērķis bija gūt ierosmi un apmainīties ar idejām, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām 2018.gadā. Forumā Dace Melbārde uzsvēra: "Tuvojoties mūsu valsts simtgadei, būtiski atraisīt jauniešu pašiniciatīvu un rosināt paliekošu Latvijas vērtību un simbolu radīšanu."

Klausoties dažādu viedokļu līderu lekcijas un referātus par kultūras centru lomu Latvijas vēstures aspektā un šobrīd, kā arī piedaloties diskusijās, foruma "Kultūras centru loma ceļā uz Latvijas simtgadi" dalībnieki tika aicināti domāt par savas kopienas un kultūras centra dalību mūsu valsts simtgades svinībās. Galvenie foruma jautājumi bija: kā vēlamies sagaidīt un svinēt Latvijas simtgadi, ko kultūras centri kā sabiedrībai pieejama un nozīmīga kultūras institūcija nākamo četru gadu laikā var darīt, lai iesaistītu savu kopienu šajās norisēs.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktora vietniece Signe Pujāte norāda: "Foruma nolūks bija iedvesmot mūsu sadarbības partnerus reģionos jaunu, oriģinālu un ilgtspējīgu ideju radīšanai, lai visi kopā godam sagaidītu un svinētu Latvijas simtgadi. Ceram, ka ikviens foruma dalībnieks kļūs par labās gribas vēstnesi, kas, smēlies ierosmi forumā, aktualizēs dzirdēto savā kopienā pilsētā vai novadā, iesaistot plānošanas un īstenošanas procesā plašu vietējo sabiedrību, kā arī sekmējot dažādu institūciju un jomu sadarbību."

Tā kā līdzās šī Latvijas sabiedrībai nozīmīgā notikuma sagatavošanai ir veicami arī uzdevumu, kas saistīti ar kultūras centru darbības un satura pilnveidi, jau šī gada oktobrī un novembrī kultūras centru vadītāji tiksies piecos Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotajos reģionālajos semināros.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti