Dace Melbārde: Iecere par Laikmetīgās mākslas muzeju iegūst skaidrākas aprises

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Jūtos gandarīta, ka iecere par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju iegūst aizvien skaidrākas aprises," tiekoties ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) fonda padomes locekļiem Borisu Teterevu, Ernestu Berni un Oļegu Fiļu, norādīja kultūras ministre Dace Melbārde.

Pirms nepilna pusgada apstiprinātā LLMM ekspertu padome, ko veido Kultūras ministrijas un LLMM fonda dibinātāju - Borisa un Ināras Teterevu fonda un "ABLV Charitable Foundation" - pārstāvji, prezentējuši pirmos muzeja koncepcijas izstrādes rezultātus.

"Atzinīgi vērtējams ekspertu darbs. Esmu pārliecināta, ka izcilu savas jomas profesionāļu sadarbība veicinās mērķtiecīgu muzeja attīstību. Ceru, ka jau tuvākajā laikā plašākai sabiedrībai būs iespēja iepazīties ar topošā muzeja koncepciju," pauda Dace Melbārde.

"Jau 2015.gada septembrī ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja koncepciju un vīziju iepazīstināsim plašāku sabiedrību, kā arī radīsim iespēju izteikt viedokli visiem ieinteresētajiem," muzeja projekta virzību komentēja LLMM fonda valdes priekšsēdētājs Romans Surnačovs.

Pēc koncepcijas apstiprināšanas LLMMF padomē plānots uzsākt arhitektūras metu konkursa kuratora atlasi un konkursa nolikuma sastādīšanu, kuru plānots pabeigt līdz 2015.gada beigām. Arhitektūras metu konkurss notiks divos etapos, to ir plānots pabeigt līdz 2016.gada 1.maijam. Vienlaikus ar kuratora atlasi LLMM ekspertu komisijas locekļi turpinās detalizētu LLMM koncepcijas izstrādi.

LLMM ekspertu komisijā Kultūras ministriju pārstāv arhitekts Jānis Dripe, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, gleznotājs un uzņēmuma "Dd studio" dibinātājs Jānis Mitrēvics. No Borisa un Ināras Teterevu fonda komisijā darbojas mākslas zinātniece un Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas "Māksla publiskā telpā" kuratore Helēna Demakova un Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas "Tête-à-Tête" direktore Elīna Vikmane. Ekspertu darbam no "ABLV Charitable Foundation" apstiprināti "ABLV Charitable Foundation" valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve, kā arī mākslas zinātnieks un LLMM fonda konsultants Kaspars Vanags.

Kā vēstīts, 2014.gada 30. oktobrī Kultūras ministrija un LLMM fonds parakstīja nodomu protokolu par LLMM būvniecību. Plānots, ka līdz 2021.gada 18.novembrim Latvijas Laikmetīgās mākslas fonds par tā dibinātāju un fonda piesaistītiem citiem publisko un privāto personu finanšu līdzekļiem partnerībā ar Kultūras ministriju īstenos LLMM būvniecību, kā arī nodrošinās muzeja darbību, pārvaldību un attīstību, tostarp krājuma veidošanu, uzturēšanu un papildināšanu. Plānots, ka fonda dibinātāji muzeja būvniecībai nodrošinās nepieciešamo finansējumu vismaz 30 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti