Dace Melbārde aicina kultūras darbiniekus piedalīties bezmaksas mācību semināros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar mērķi veicināt kultūras darbinieku tālākizglītību, motivēt pārmaiņu laikā turpināt īstenot iesāktos projektus un uzsākt jaunus, izmantojot digitālās vides piedāvātās iespējas, kā arī uzturēt aktīvu dialogu, labas prakses apmaiņu un saziņu profesionāļu starpā Covid-19 krīzes laikā, Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) piedāvā kultūras darbiniekiem bezmaksas tiešsaistes semināru ciklu, medijus informē politiķes biroja pārstāve Linda Bērziņa.

Covid-19 pandēmijas laikā īpaši nozīmīgi ir atbalstīt kultūras, radošos un izglītības darbiniekus, kā arī nevalstiskās organizācijas, kas asi izjūt negatīvu ekonomisko un emocionālo ietekmi.

Pandēmija visā pasaulē ierobežo cilvēku iespēju tikties klātienē un īstenot ierastās aktivitātes, kas saistītas ar tiešu komunikāciju, tāpēc ir svarīgi palīdzēt profesionāļiem labāk pielāgoties esošajai situācijai, uzskata Dace Melbārde.

Divu nedēļu bezmaksas tiešsaistes semināru cikls “Kultūras un cilvēciskais pieskāriens tiešsaistē – jaunas iespējas uzrunāt un iesaistīt plašu auditoriju kultūras un izglītības projektos” sāksies 11. maijā. Semināru ciklā aicināti piedalīties Latvijas kultūrizglītības iestāžu, kultūras centru, muzeju, bibliotēku darbinieki, pašdarbības kolektīvu vadītāji, nevalstisko organizāciju vadītāji un darbinieki, jauniešu organizāciju dalībnieki, kā arī Latvijas diasporas kultūras dzīves veidotāji, kuri ieinteresēti sabiedriski nozīmīgu radošo projektu īstenošanā.

Mācību semināru laikā pieredzējuši pasniedzēji informēs par inovatīvām metodēm, kas var palīdzēt mazināt dīkstāves negatīvo ietekmi, kā arī par autortiesībām un citiem saistītiem jautājumiem, kas tieši ietekmē tiešsaistes pakalpojumu veidošanu. Semināru ietvaros plānotas arī tiešsaistes diskusijas, lai padziļināti izprastu e-kultūras konceptu, apmainītos ar labās prakses piemēriem tiešsaistes komunikācijā un pakalpojumu veidošanā. Programmas noslēgumā dalībnieki saņems Latvijas Nacionālā kultūras centra apliecību, kas apliecina mācību programmas apguvi.

Vebināri no pulksten 13.00 līdz 14.30 notiks 11., 14., 18., 21. un 22. maijā.

Papildus vebināriem katru dienu pulksten 15.00 īpašā mācību platformā būs pieejami mācību video un uzdevumi, kurus varēs veikt 24 stundu laikā.

Lai pieteiktu dalību programmā, līdz 3. maijam jāaizpilda pieteikuma anketa.

Semināru cikls īstenots, sadarbojoties Eiropas Parlamenta deputātei Dacei Melbārdei, Latvijas Nacionālajam kultūras centram un Kultūras ministrijai. Semināru atbalsta Eiropas Parlamenta "ECR Group" (Eiropas konservatīvo un reformistu grupa).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti