Čivle: Rīga ļoti pamanāmi izgājusi starptautiskajā apritē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gads sācies veiksmīgi, un lielākie notikumi vēl ir tikai priekšā - tā trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātiem uzsvēra nodibinājuma „Rīga 2014" vadītāja Diāna Čivle. Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta, pēc viņas teiktā, jau pašlaik ļoti pamanāmi izgājusi starptautiskajā apritē.

 „Šī interese ir paliekoša, tā ir ilgtermiņa interese. Jo ļoti daudzi no mediju pārstāvjiem, kuri ir tie, kas var padarīt mūsu programmu zināmāku ārpus Latvijas, viņi visi plāno atgriezties, viņi seko līdzi programmai. Šobrīd ir pats sākums, mēs vēl tos „muskuļus" neesam kārtīgi sākuši iedarbināt, mēs esam tikai uzsākuši gada programmu,” norādīja Čivle.

Šajā programmā īpašais ir tas, ka ir ļoti daudz jaunrades – ir uzrakstītas jaunas operas, radīti jauni skaņdarbi, uzrakstītas jaunas grāmatas," skaidroja nodibinājuma „Rīga 2014" vadītāja."Tātad šis Eiropas kultūras galvaspilsētas process un līdzekļu ieguldījums ir ar ļoti paliekošu vērtību, tas ir tāds ilgtermiņa process."

Atbildot uz deputātu interesi, vai Eiropas kultūras galvaspilsētas gada noslēgums gaidāms tikpat krāšņs kā atklāšana, „Rīga 2014" vadītāja atzina, ka budžetā līdz šim nav izdevies pilnībā izpildīt sponsoru ieņēmumu daļu, tāpēc noslēguma pasākumu mērogs šobrīd vēl nav skaidrs – tas būs atkarīgs no pašu ieņēmumiem un papildu sponsoru piesaistes šā gada laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti