Cimzes balvu saņems skolotāji Imants Klīdzējs un Staņislavs Gribusts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibināto Cimzes balvu izcilākajiem kultūrizglītības jomas skolotājiem 2021. gadā saņems Salacgrīvas Mākslas skolas direktors, ilggadējs skolotājs Imants Klīdzējs un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas klarnetes un saksofona spēles skolotājs Staņislavs Gribusts, informēja LNKC pārstāvji.

Tradicionālā balvas pasniegšanas ceremonija, klātesot publikai, šogad izpaliks. Cimzes balvas laureātu godināšana reizē ar Kultūras ministrijas (KM) apbalvojuma saņēmēju – talantīgāko kultūrizglītības jomas jauniešu un viņu pedagogu – sveikšanu būs skatāma video formātā 21. maijā KM un LNKC tīmekļvietnēs, kā arī LNKC sociālo tīklu kontos.

Imants Klīdzējs ir Salacgrīvas Mākslas skolas direktors, ilggadējs skolotājs un keramiķis ar 37 gadu pedagoģisko pieredzi. "Personība, kas spēj aizraut ar idejām, iemācīt jaunajai paaudzei vienlaikus radošu un profesionālu attieksmi. Izcils pasākumu organizators – Salacgrīvā ik gadu tiek kurināts noborigama ceplis keramikas darbu apdedzināšanai, ir rīkots niedru skulptūru un smilšu skulptūru festivāls, meistarklases, lekcijas un ekskursijas. Skolotājs ir iedvesmojis daudzus jaunos māksliniekus turpināt izglītoties un gūt panākumus mākslas nozarē," vēstīts LNKC paziņojumā medijiem. “Viņa vadītajās mācību stundās kā caurvija tika iepītas dzīves gudrības un vērtības – pacietība, patiesums, vienkāršība, dabiskums, cieņa, iejūtība, pieklājība un daudzas citas. Tā ir viņa izcilība – caur procesu iemācīt dzīvi.

Imantam Klīdzējam piemīt spēja katrā bērnā ieraudzīt talanta brīnumu, kā arī likt audzēknim to novērtēt un ar to lepoties,”

atzina Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Inese Mētriņa.

Staņislavs Gribusts, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas klarnetes un saksofona spēles skolotājs, ir enerģisks un spilgts pedagogs. Viņa darbība cieši saistīta arī ar orķestriem, kuros bijis gan mūziķis, gan diriģents. Šobrīd rit jau 56. pedagoģiskā darba gads. Vairāk nekā 20 Staņislava Gribusta bijušo audzēkņu ir pedagogi mūzikas skolās un vidusskolās, kā arī darbojas profesionālajos orķestros. Skolotāja nozīmīgo ieguldījumu stājas un skanējuma veidošanā akcentē Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris, kuru par savu darba un dienesta vietu ir izvēlējušies pieci viņa izskoloti klarnetisti: Andrejs Teležņikovs, Guntars Gedroics, Česlavs Grods, Ivars Lavrinovičs un Ojārs Spila.

Biedrības “Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris” kolēģi augstu novērtē Staņislava Gribusta veikumu jauniešu vasaras nometnēs – spēju ļoti ātri reaģēt uz jauno mūziķu prasmēm un spējām, izvēloties pareizu repertuāru rezultāta sasniegšanai un topošo mūziķu ieinteresēšanai. Vienlaikus skolotājs mērķtiecīgi virza jaunos mūziķus tālākai profesionālajai izaugsmei. Runa ir ne vien par instrumenta spēles apguvi, bet arī jaunā mūziķa personības veidošanu.

Cimzes balvu iedibināja LNKC 2014. gadā ar mērķi godināt pedagogus par izcilu pedagoģisko darbību un nozīmīgu ieguldījumu kultūrizglītībā. Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814-1881) vārdā. Ik gadu tiek piešķirtas divas balvas.  Cimzes balvas laureāti saņem goda diplomu, naudas balvu un greznu piemiņas velti – simbolisku ozolkoka rādāmkoku ar misiņa apkalumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti