Četri Henrietas Verhoustinskas kultūras ieteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ko vērts nepalaist garām no 21. līdz 27. maijam? Iesaka sabiedrisko mediju kultūras balvas "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Henrieta Verhoustinska.

1. „Ivanovs!” Dailes teātrī

Kaut biju domājusi, ka ar Čehova zināmāko lugu iestudējumiem mani pārsteigt nav iespējams, režisors Regnārs Vaivars Dailes teātrī to ir izdarījis, „Ivanovu” slēdzot ar Balkānu temperamenta un Bregoviča stila mūzikas atslēgu, krāsas smeļoties arī no krievu luboka košajām bildītēm. Neatminēta mīkla gan man ir palicis pats Artūra Skrastiņa Ivanovs. Taču, zinot abus kursabiedrus (Regnāru un Artūru), skaidrs, ka šī varoņa pilnīga iekšēja apdzišana ir iecere, nevis nejaušība.

2. Astoņas franču dokumentālās filmas KKC

No 21. līdz 27. maijam Kaņepes Kultūras centrā (KKC) notiks “Franču dokumentālā kino dienas”. Skatītājiem par baltu velti ir iespēja noskatīties astoņas īpaši atlasītas Francijas dokumentālās filmas (tās veidojuši gan franči, gan gruzīni, gan ebreji) – tās visas pēta individualitāti un cilvēcību mūsdienu globalizētajā, racionalizētajā un vienlaikus fundamentalizētajā pasaulē.

3. “Četri balti krekli”

23. maijā kinomīļiem jādodas uz kinoteātri “Splendid Palace”, kur Nacionālais kino centrs rīko filmas “Četri balti krekli” restaurētās versijas Goda seansu, kam īpaši garšu piešķir nupat piedzīvotā Kannu kinofestivāla pieredze. To papildinās arī izcils notikums - jaunas grāmatas atvēršana! Septiņu autoru kolektīvs Kristīnes Matīsas vadībā radījis izdevumu “Rolanda Kalniņa telpa” par visdažādākajiem aspektiem režisora radošajā biogrāfijā!

4. Itāļi operā

Nedēļas nogalē Latvijas Nacionālajā operā sezonas pēdējā pirmizrāde – Gaetāno Doniceti opera “Dons Paskvāle”, ko līdzās diriģentam Mārtiņam Ozoliņam un gaismu māksliniekam Mārtiņam Feldmanim veido radošā komanda no Itālijas – režisors un scenogrāfs Džordžo Barberio Korseti, kostīmu mākslinieks un scenogrāfs Frančesko Espozito, videomākslinieki Igors Renceti, Lorenco Bruno un Alesandra Solimene. Tā ir visai nešpetna satura komiskā opera par to, kā padzīvojušo vecpuisi donu Paskvāli izjoko viņa ārsts Malatesta un skaistā atraitne Norīna, kuru Paskvāle neļauj precēt savam brāļadēlam. Atšķirībā no vairuma operu, šajā viss beidzas pavasarīgi līksmi un laimīgi! 

Ieskatieties arī "Kilograma kultūras" mājaslapā, iepazīstiet balvas nominantus un žūrijas komentārus!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti