Cēsu Svētā Jāņa baznīcas tornim jauns apgaismojums, ko pieskaņos valsts un gadskārtu svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jūnijā apritēs divi gadi kopš Cēsu Svētā Jāņa baznīcas restaurācijas darbu uzsākšanas – tai skaitā rasts jauns risinājums baznīcas torņa apgaismojumam, medijus informēja projekta “Cēsu Svētā Jāņa luterāņu baznīcas restaurācija un labiekārtošana” koordinatore Indra Piliksere.

Ir uzstādīti prožektori, kas izgaismo baznīcas torni, un apgaismojuma projekta autors Uldis Skroders veido vispiemērotāko izgaismošanas kompozīciju.

Indra Piliksere skaidroja, ka ar gaismu spēlēm plānots radīt īpašas noskaņas atbilstoši sezonalitātei un dažādiem valsts un gadskārtu svētkiem.

Kopš restaurācijas uzsākšanas, uzlabots ne tikai ēkas vizuālais tēlu, bet arī tās funkcionālā ilgtspēja, uzsvēra Piliksere, atklājot, ka “līdz projektā plānoto darbu noslēgšanai atlicis vairs pavisam nedaudz.” Šobrīd baznīcas Ziemeļu pusē tiek pabeigta fasādes atjaunošana. Paralēli noslēdzošajiem būvdarbiem ir veikti vairāki labiekārtošanas darbi – ar laternām ir aprīkots, un drīzumā ar soliņiem tiks iekārtots skvērs baznīcas Ziemeļu pusē.

Cēsu Svētā Jāņa baznīcas restaurācija ir astoņu sadarbības partneru kopīgs projekts “Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos”. Cēsu Svētā Jāņa baznīcas restaurācijas projekta I kārtu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF), līdzfinansējumu nodrošina Cēsu novada pašvaldība un Cēsu Sv. Jāņa lauku evaņģēliski luteriskā draudze. Baznīcas restaurācijas kopējās izmaksas prognozētas līdz 1,7 miljoniem eiro, no tiem 1,38 miljoni ir ERAF finansējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti