Cēsīs cildinās apbalvojuma «Laiks Ziedonim» laureātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" svētdien notiks apbalvojuma "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonija.

Šogad ceremonija notiks Raiņa jubilejas gada noskaņās, tās laikā tiks cildināti laureāti un nominanti, kuri katrs savā nominācijā iedvesmojuši ar izcilību, jaunradi un apbalvojuma vērtībās balstītu personību.

Ceremonija būs iespēja piedzīvot Ziedoņa un Raiņa satikšanos mūzikā, jo tās mākslinieciskajā daļā skanēs epizodes no Imanta Kalniņa operas "Spēlēju, dancoju", kurai Ziedonis pēc Raiņa lugas motīviem veidojis libretu. Skaņdarbus kopā ar pavadošo sastāvu izpildīs fonda "Viegli" mūziķi: Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns un koris "Balsis" Inta Teterovska vadībā. Pavadošajā sastāvā būs fonda "Viegli" draugi un atbalstītāji. Ceremonijas muzikālais vadītājs ir Juris Vaivods.

Ceremoniju translēs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Apbalvojumu "Laiks Ziedonim" atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Valsts kultūrkapitāla fonds un Cēsu novada dome.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" dibināts 2010.gada pavasarī. Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu. Fonds izveidojis apbalvojumu "Laiks Ziedonim", lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Ziedonim svarīgās vērtības. Apbalvojums jau otro gadu tiek piešķirts piecās nominācijās – bērniem un jauniešiem, par dzīvi literatūrā, zinātnē, novadpētniecībā un tautsaimniecībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti