Ceļojošā izstāde – Jāzepa Vītola jubilejas preses konference

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sagaidot Jāzepa Vītola 150 gadu jubileju 26. jūlijā, Rakstniecības un mūzikas muzejs ir sagatavojis ceļojošo izstādi – Jāzepa Vītola jubilejas preses konferenci lielizmēra komiksa formātā. Sazinoties ar muzeju, jebkura Latvijas kultūras un izglītības iestāde var uzņemt izstādi savās telpās bez maksas, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Preses konferencē Jāzeps Vītols atbild uz jautājumiem par nozīmīgiem savas dzīves notikumiem un sasniegumiem. Izteikumus par latviešu mūziku un kultūru kopumā, īpaši par savu lomu tajā, Vītols pamato ar personīgā arhīva materiāliem, tādējādi neļaudams muzeja darbiniekiem aizklīst nepamatotos minējumos un apgalvojumos.

Konferences dalībnieki/izstādes apmeklētāji tiek iepazīstināti ar nozīmīgākajām Vītola darbības jomām, lielāko uzsvaru liekot uz Latvijas akadēmiskās mūzikas laukā paveikto. Izstādes stilistika aicina skatītājus paraudzīties uz klasiķa dzīvi kā uz aizraujošu notikumu virkni, kurā līdzās komponēšanai, pedagoģijai un sabiedriskajām aktivitātēm atrodas vieta arī makšķerēšanai.

Izstādi veido septiņas lielformāta digitālās izdrukas (1,00×1,40m, piekaramas). Izstādi papildina metodiskie materiāli literatūras stundai 7. – 9. klasei un mūzikas stundai 6. – 9. klasei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti