Būvnieku pieteikšanos Mežaparka estrādes pārbūvei tomēr pagarinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tomēr pagarinās pieteikšanos Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas būvdarbiem. Tā pēc divu sūdzību saņemšanas par konkursa nolikumu lēmis Rīgas domes (RD) Īpašuma departaments.

Lai gan RD Īpašuma departamenta priekšnieks Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") iepriekš Latvijas Radio sacīja, ka sūdzības uzskata par nepamatotām un neplāno nolikumu grozīt, pēc apspriešanās ar juristiem nolemts tomēr mainīt vienu nolikuma punktu – prasību par likviditātes koeficientu vismaz +1 katram no apvienības dalībniekiem.

„Mēs paliekam pie viedokļa, ka, protams, deviņas sievietes nevar piedzemdēt bērnu vienā mēnesī, bet viena deviņos mēnešos var. Tāpēc mēs uzskatām – ja likviditātes koeficients vienam no [piegādātāju apvienības] ir slikts, tad to summēt un dabūt par labu ir slikti. Bet mēs apskatījāmies, ka tiešām Eiropas praksē ir viens rezultāts, kad līdzīga sūdzība ir zaudēta. Droši vien pieeja ir tāda, ka viens iet ar likviditātes koeficientu 1, bet otram ir kaut kāds tehniskais nodrošinājums. Cik tas ir labi, mums grūti spriest. Bet, lai minimizētu risku, mēs pieņēmām lēmumu grozīt [nolikumu]. Bet grozīt tikai šo vienu punktu. Lai nevilcinātu laiku, mēs sagatavojām termiņa pagarināšanu par 25 dienām, kā to paredz likums. Tas nozīmē, ka piedāvājumu atvēršana ir 13.marts,” skaidro Burovs.

Burovs arī aicina pretendentus izvairīties no savstarpējām intrigām un apzināties savus spēkus.

„Ja viņi var izturēt atlasi un – pats galvenais – reāli var izbūvēt šo objektu, strādājot 2-3 maiņās, tad laipni lūdzam. Ja ne, tad lūdzu šeit nespēlēt,” aicina Burovs.

Ja pēc uzvarētāja izraudzīšanās sūdzību nebūs, Burovs pieļauj, ka būvdarbus Mežaparka estrādē varētu sākt jau maijā un vēl iekļauties termiņā. Pārsūdzību gadījumā, visticamāk, nākšoties lemt par būvdarbu atlikšanu pēc simtgades Dziesmu svētkiem.

Konkursa nolikums „nepamatoti ierobežo pretendenta tiesības piedalīties iepirkumā un nenodrošina godīgu konkurenci, jo satur nesamērīgas prasības” – ar šādu sūdzību par Rīgas domes Īpašuma departamenta izsludināto iepirkumu Mežaparka estrādes pārbūves būvdarbiem Iepirkumu uzraudzības birojā vērsies viens no diviem sūdzību iesniedzējiem – SIA „Balt Trest”.

Otrs sūdzības iesniedzējs ir somu būvnieku „Lemminkäinen Infra Oy” meitas uzņēmums SIA „Lemminkainen Latvija”. Savas sūdzības saturu tas pagaidām nevēlas komentēt.

Kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) iepriekš Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” atzina, ka jūt satraukumu par to, vai Mežaparka estrādes pārbūvi izdosies paspēt laikā. No viņas teiktā nākas secināt, ka konkrēta plāna B valstij pagaidām nav.

„Tajā brīdī, kad mēs jutīsim, ka šie draudi ir reāli, mēs noteikti pie tā strādāsim. Bet, godīgi sakot, ir ļoti grūti iztēloties, kur citur varētu īstenot Dziesmu svētku noslēguma koncertu,” toreiz pauda ministre.

“Tā kā mums ir kopīgi jāstrādā, lai nodrošinātu Mežaparka estrādes renovācijas pirmo posmu līdz 2018.gada vasarai. Es, godīgi sakot, ceru arī uz kaut kādu būvnieku godaprātu šeit. Ir taču kaut kādas nacionālas vērtības, uz kurām vajadzētu saņemties un piebremzēt savu egoismu,” sacīja ministre.

Mežaparka estrādes pārbūves pirmā kārta paredz skatītāju zonas paplašināšanu līdz 30 000 sēdvietu, zem kurām divos līmeņos izvietos tualetes un tirdzniecības telpas. Plānots arī sakārtot apkārtējo infrastruktūru. Pirmā posma provizoriskās izmaksas ir 23 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti