Kultūras rondo

Tallinā norisinās Tallinas mūzikas nedēļa

Kultūras rondo

Kultūras Rondo: Sākas festivāls "Homo novus", atklāj izstādi "Sintēze"

Festivāls "Survival Kit" meklē atbildi uz jautājumu, kāpēc būt drošībā ir bīstami

Būt drošībā ir bīstami – festivāls «Survival Kit» izsludina programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikmetīgās mākslas festivālā “Survival Kit” piedalīsies 29 mākslinieki no 16 valstīm, tai skaitā Latvijas, informēja organizatori. Festivāls ar tēmu “Būt drošībā ir bīstami” šogad norisināsies no 4. septembra līdz 4. oktobrim Rīgā, bijušajā Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkā Tērbatas ielā 75.

Festivāls “Survival Kit 11: Būt drošībā ir bīstami” (“Being Safe is Scary”), kura kuratore ir Katja Krupeņņikova, aplūko drošības jēdzienu no dumpinieciska skatupunkta. Tas kritiski vērtē norises, kas ierobežo individuālo un sociālo attīstību, uzdodot jautājumu: cik daudz vardarbības ietver drošības diskurss? Izstādē tiks pētīts, vai iespējams mainīt pieņēmumus par drošības jēdzienu, no jauna mēģinot savienot drošību ar tādām praksēm kā mīlestība, kopība, savstarpējs atbalsts, uzmanība, rūpes vienam par otru un par apkārtējo vidi. Festivāla organizatori uzsver:

“Uzdotie jautājumi ir svarīgāki nekā jebkad agrāk: kas ir drošības pamatā? Kāpēc drošība reizēm ir bīstama? Kāpēc drošības pasākumu ieviešana reizēm izraisa piespiestības, nervozitātes, baiļu, apdraudētības, nedrošības sajūtu?”

Starptautiskajā izstādē piedalīsies 29 mākslinieki no 16 valstīm, tai skaitā Latvijas: Aleksiss Destops (Alexis Destoop), Alevtina Kahidze (Alevtina Kakhidze), Anna Dasoviča (Anna Dasović), Apparatus 22, Džeimss Braidls (James Bridle), Emma Vulfa-Ho (Emma Wolf-Haugh), Envija, Evita Goze, Evita Vasiļjeva, Imogena Stidvortija (Imogen Stidworthy), Jazans Halili (Yazan Khalili), Johans Grimonprē (Johan Grimonprez), Katarīna Piraka-Siku (Katarina Pirak Sikku), Katrīna Neiburga, Klāra Šelstrēma un Tobiass Felds (Klara Källström & Thobias Fäldt), Līga Spunde, Marta Tuomāla (Marta Tuomāla), Muhammads Ali, Omars Mismars, PEROU, Pilvi Takala, Poļina Kaniss (Polina Kanis), Roberts Gabris, Sabian Baumann, Sabian Baumann un Karina Mihalski, Saskija Holmkvista (Saskia Holmkvist), Sauli Sirviē (Sauli Sirviö), Sigrida Vīra (Sigrid Viir), Silje Figenšū Toresena (Silje Figenschou Thoresen).

Festivāla laikā apmeklētāji aicināti uz publiskās programmas “Kommunalka-Community” pasākumiem, kas norisinās gan festivāla telpās, gan ārpus tām kā raidījumu cikls “Radio Naba”. 

Nosaukums “Kommunalka-Community” iezīmē jautājumus un problēmas, kas Latvijā pastāv, veidojot iekļaujošu sabiedrību. Kopā ar uzaicinātajiem viesiem mēģināsim saprast problēmas, raisīt diskusijas un meklēt risinājumus iekļaujošākas nākotnes sabiedrības veidošanā. Publisko programmu veidos pikniki ar māksliniekiem, diskusijas un darbnīcas, performances, kā arī pasākumi ģimenēm ar bērniem.

Pasākumu norises laikā tiks gādāts par apmeklētāju drošību, kā arī ievēroti valstī noteiktie regulējumi publisku pasākumu norisei.

Par festivālu:

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls “Survival Kit”, ik gadu piesaista vairāk nekā 10 000 apmeklētāju un ir viens no vērienīgākajiem ikgadējiem laikmetīgās mākslas notikumiem Baltijā kopš 2009. gada. Tas radās kā reakcija uz ekonomiskās krīzes skarto Latviju ar mērķi rosināt sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas.

“Survival Kit” organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, kas ir lielākā Latvijas laikmetīgās mākslas institūcija, starptautisku un nacionāla mēroga mākslas notikumu kurators un producents. Kopš 1993. gada tas pēta un veido laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un starptautiski, lai provocētu kritisku refleksiju par mūsdienu sabiedrības jautājumiem.

Projektu “Kommunalka-Community” realizē LLMC sadarbībā ar Gētes institūtu Rīgā. Projektu atbalsta Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti