Brīvdabas muzeju vadīs Zanda Ķergalve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brīvdabas muzeju turpmāk vadīs Zanda Ķergalve, viņas kandidatūru atbalstīja arī Muzeju padome ar astoņām balsīm par, divām pret, bet pieciem balsotājiem atturoties.

Trešajā kārtā vērtēja trīs no 16 kandidātiem. Tika vērtētas zināšanas kultūras institūciju vadībā un vīzija par muzeja attīstību.

Ķergalvei ir 20 gadu pieredze kultūras projektu, tajā skaitā triju muzeju vadībā.

Pašlaik viņa ir Rīgas pilsētas Kultūras iestāžu apvienības vadītāja.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) atzina, ka abi augstāk novērtētie kandidāti uzrādīja izcilas prasmes un pieredzi, izvēle bija ļoti grūta.

Kandidāts ar augstāko punktu skaitu pēdējā brīdī bija iesniedzis atteikumu dalībai konkursā, un Ķergalve bija nākamā pēc punktu skaita.

Jaunās muzeja direktores uzdevums būs nodrošināt pārmaiņu vadību muzejā, visupirms novēršot Kultūras ministrijas un Valsts kontroles pārbaudēs konstatētos darbības pārkāpumus muzejā; kopā ar motivētu, spēcīgu profesionāļu komandu nodrošināt muzeja sistemātisku attīstību un starptautiskās atpazīstamības vairošanu, paziņojumā medijiem informēja KM.

“Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja turpmākā attīstība ir izaicinājumiem pilna - jaunajam vadītājam nepieciešamas vadītāja kompetences, spēja strādāt komandā, skaidrs redzējums un drosme. Ministrijas uzstādītie mērķi ir augsti - muzejam ir jāattīstas un jātop par vienu no vadošajiem brīvdabas muzejiem Baltijā un Eiropā. Novēlu Ķergalvei izdošanos!” pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Konkursa komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone informēja, ka „Ķergalvi raksturo izaicinošu mērķu izvirzīšana un uz rezultātu sasniegšanu orientēts darbs. Pašvaldības kultūras iestāžu, tostarp trīs muzeju pārraudzībā gūtā darba pieredze lieti noderēs Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja attīstīšanā par vienu no vadošajiem brīvdabas muzejiem Baltijā un Eiropā.”

Ķergalve valsts muzeja vadībai nepieciešamās prasmes un pieredzi ieguvusi, pildot Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības direktores pienākumus. Apvienībā ietilpst Rīgas Porcelāna muzejs, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs,” A.Čaka memoriālais muzejs, kā arī koncertorganizācija “Ave Sol,” kamerkoris “Ave Sol,” izstāžu zāle “Rīgas Mākslas telpa,” Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvalde, kultūras pils “Ziemeļblāzma,” Rīgas kultūras un atpūtas centrs “Imanta,” un kultūras centrs “Iļģuciems.” Iepriekš – profesionālā pūtēju orķestra “Rīga” direktores p.i., XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku biroja vadītāja vietnieces pienākumus, koncertorganzācijas “Ave Sol” direktores, Rīgas domes Kultūras departamenta direktora vietnieces, aģentūras Rīga 800 projektu direktores u.c. pienākumus.

Konkursa uzvarētāja vadījusi liela mēroga kultūras projektus un procesus, tostarp starptautiskus – ES programmas “Radošā Eiropa” apakšprogrammas “Kultūra” projektu “Keramika un tās dimensijas,” vadījusi EEZ projekta “Rīgas Jūgendstila centra kultūras mantojuma digitalizācija un virtuālā muzeja izstrāde” īstenošanu, arī projektu “Eiropas kultūras dienas Eiropas Centrālajā bankā,” producējusi Imanta un Gido Kokaru 90 gadu jubilejas lielkoncertu “Meistars. Dziesma. Leģenda,” vadījusi ES programmu “Kultūra 2000” projektu “1.Starptautiskais koru konkurss un festivāls “Mūzikas iedvesmas lauks.””

 Ķergalve Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā ieguvusi ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju. Absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot mākslas bakalaura grādu kultūras teorijas un administrēšanas specialitātē.

KONTEKSTS:

Pēc dienesta pārbaudes veikšanas muzejā un Latvijas Muzeju padomes iepazīstināšanas ar dienesta pārbaudes komisijas izdarītajiem slēdzieniem 29. aprīlī KM izdeva rīkojumu, uzsakot darba līgumu līdzšinējai muzeja direktorei.

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja (LEBM) direktora amatu saņemti 16 pieteikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti