Brāļu kapu ansambļa restaurācijai saziedoti vairāk nekā 52 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) un "Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda" rīkotajā ziedojumu akcijā Brāļu kapu memoriāla restaurācijai saziedoti 52 185,75 eiro.

Šogad līdzekļi tika vākti nākamajam restaurācijas posmam - Noslēdzošās sienas labās puses atjaunošanai ar Kurzemes un Zemgales heraldiskajiem tēliem. Zvanot uz ziedojumu tālruni 90006480, tika saziedoti 50 500 eiro, privātziedojumi pasākuma norises vietā sasnieguši 1015 eiro 75 centus, savukārt "Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda" kontā ir ieskaitīti 670 eiro.

"Brāļu kapi ir mūsu valstiskās neatkarība simbols, kas spilgti parāda cenu, par kādu tika pirkta Latvijas neatkarība. LTV kā sabiedriskais medijs jūt nepieciešamību un vēlmi iesaistīties nacionālo vērtību saglabāšanā. Uzskatu, ka tas ir LTV pienākums - atbalstīt šāda veida sociālo atbildību veicinošu labdarības akciju," teica LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Ziedojumu akcija 11.novembrī tika rīkota kā tiešraide no Brāļu kapiem Rīgā. Piemiņa, Lāčplēša diena, atbalsts, vēsturiskā  un kultūras mantojuma apzināšana bija šī vakara kopējās noskaņas kodols, ko visas dienas garumā pavadīja svecīšu  un lāpu mirdzums un ļoti daudzu Latvijas iedzīvotāju klātbūtne. Patriotisma garu stiprināja Nacionālo bruņoto spēku pūtēju orķestra, Rīgas Tehniskās universitātes pūtēju orķestra "SPO", kora "Kamēr..." un vīru kopas "Zemgales zemessargi" klātbūtne, kas savu uzstāšanos veltīja kā ziedojumu Rīgas Brāļu kapu restaurācijas akcijai.

Rīgas Brāļu kapu fonda valdes priekšsēdētāja Mirdza Stirna saka: "Gribu pateikt milzīgu paldies LTV, kas visu 11.novembri jau no astoņiem rītā bija šeit, Brāļu kapos, un ir kopā ar mums - Rīgas Brāļu kapu fondu!”

Iepriekšējos trīs ziedojumu akcijas norises gados par saziedotajiem līdzekļiem ir restaurēti Rīgas Brāļu kapu memoriāla Noslēdzošās sienas Latvijas pilsētu ģerboņi, Mātes Latvijas tēls un sānu bareljefi - strēlnieku figūras un Vidzemes, Latgales heraldiskie tēli.

Noslēdzošās sienas labās puses ar Kurzemes un Zemgales heraldiskajiem tēliem atjaunošanai kopumā bija nepieciešami 49 000 eiro. Pateicoties privātpersonu dāsnumam, ir saziedota restaurācijai nepieciešamā summa. LTV un "Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonds" pateicas visiem ziedotājiem, kas atbalstījuši šo akciju.

Kā jau vēstījām, pieminot Latvijas Brīvības cīņās kritušos varoņus, Lāčplēša dienā Brāļu kapos uz piemiņas pasākumu pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti