Kultūras rondo

Lasīšanas pandēmija: "lasīt" ir darbība, kas no pagātnes cauri tagadnei ved mūs nākotnē

Kultūras rondo

Reinis Suhanovs veido telpu gaidīšanai Ventspils koncertzālē "Latvija"

Biļešu kompensācija: "Biļešu paradīzes" pārstāvja vērtējums

Biļešu izplatītājiem atšķirīgi novērojumi par atcelto pasākumu rīkotāju interesi pieteikties biļešu kompensācijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

12. februārī noslēgsies pirmais pieteikumu termiņš Valsts kultūrkapitāla fonda administrētajai programmai "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija". Biļešu izplatītājiem ir atšķirīga pieredze ar kultūras pasākumu rīkotāju izrādīto interesi par biļešu kompensācijas programmu. 

10. februārī – īsi pirms biļešu kompensācijas programmas pirmā posma termiņa beigām – Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” "Biļešu servisa” projektu vadītājs Rihards Feldmanis dalījās uzņēmuma līdzšinējā pieredzē, ka klientu (kultūras pasākumu rīkotāju) interese par iespēju pieteikties biļešu kompensācijai, esot ļoti zema. Atsaucību izrādījuši vien pāris klienti, un biļešu izplatītājs teju vispār nebija saņēmis nevienu klientu pieprasījumu pēc dokumentiem (rēķiniem, atskaitēm), kas nepieciešami, lai atbalstam pieteiktos. 

Turpretī "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis 11. februārī raidījumā “Kultūras Rondo”  dalās ar pilnīgu pretēju pieredzi, proti, viņu sadarbības partneri (pasākumu rīkotāji) ļoti aktīvi izmanto iespēju pieteikties biļešu kompensācijai:  

“Interese par šo programmu ir augsta. Esmu drošs, ka rīt tiks iesniegti vismaz 20 pieteikumi no dažādiem kultūras pasākumu rīkotājiem, vairāk kā pus miljona eiro apmērā.” 

Jānis Ķuzulis norāda, ka kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācijas programma iedrošinājusi daudzus kultūras norišu rīkotājus atcelt pasākumus un skatītājiem atdot naudu par biļetēm. "Biļešu paradīzes" pārstāvis turpina:  “Šī ir laba programma, jo no tās ieguvējs ir gan kultūras radītājs, gan kultūras saņēmējs. Skatītāji saņem atpakaļ naudu un rīkotāji var droši to darīt, jo zina, ka tas neradīs viņiem lielus zaudējumus un vismaz daļēji [biļešu nauda] tiks kompensēta. Līdz ar to

ir pieaugusi aktivitāte atcelt iepriekš pārceltos pasākumus un atdot naudu skatītājiem. Tas notiek pietiekami intensīvos apmēros un arvien mazāk paliek pasākumu, kuru status ir neskaidrs."

KONTEKSTS:

Valdība 2020. gada 1. decembrī lēma atbalstīt Kultūras ministrijas izstrādāto priekšlikumu – visiem publisko pasākumu organizatoriem, tostarp kultūras, neatkarīgi no to juridiskā statusa kompensēt 80% biļešu vērtības par pasākumiem, kuru norise Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā atcelta un biļešu nauda atmaksāta skatītājiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda administrētā atbalsta programma “Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija”  ir izveidota, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz kultūras nozari.

Lai saņemtu atbalstu, atceltā pasākuma rīkotājam jāiesniedz darījumu apliecinoši dokumenti, kas pierāda naudas atmaksu skatītājiem.

Kompensācijas pieprasījumi, tiek pieņemti sekojošos termiņos un kārtībā – no 2021.gada 22. janvāra līdz 2021. gada 12. februārim pulksten 12.00; no 8.marta līdz 2021. gada 19.marta pulksten 12.00 un no 10. maija līdz 21. maija pulksten 12:00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti