Bijušajā LKP Centrālās komitejas ēkā notiks performatīvs koncerts «Marasms 1985»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bijušajā Latvijas Komunistiskās partijas (LPK) Centrālās komitejas ēkā Elizabetes ielā 2, Rīgā, otrdien, 8. septembrī, pulksten 19.00 notiks performatīvs koncerts “Marasms 1985”, informēja organizatori. Pasākuma rīkotāji – mūziķi, arhitekti un filozofi – sadarbojas ar mērķi “pareizi runāt par padomju arhitektūras mantojuma saglabāšanas stratēģijām."

“Liela daļa vēsturisku struktūru, kas ir veidojušas slēptu nervu sistēmu kādreizējās Padomju Latvijas teritorijā, ir neizpētītas, nesaprastas un aizmirstas,” norāda pasākuma rīkotāji. Performatīvajā koncertā “Marasms 1985” gaidāmi filozofu Andreja Baloža, Aināra Kamoliņa, Anša Zundes, Andra Hirša lasījumi un Gata Ziemas un Oskara Jansona mūzika.

Pasākuma organizatori stāsta: “1985. gadā marasma vilnis turpināja velties pāri Padomju Savienībai. Spītējot ieilgušajam karam Afganistānā, krasai ekonomikas lejupslīdei un taupības režīmam, varas orgāni nezaudēja ticību zinātniski tehniskajam progresam. Tika lolotas ilūzijas par tautsaimniecības pārbūvi, jauniem megaprojektiem militārās un civilās rūpniecības resorā, kosmosa iekarošanu un uzvaru bruņošanās sacensībā. Latvijas teritorijā 1985. gads saistās ar Skrundas lokatora būvniecību. Lēmumu par tā projektēšanu, būvniecību, zemju piešķiršanu pieņēma Vissavienības līmenī, taču to apsprieda arī Latvijas Komunistiskās partijas Centrālajā komitejā, ēkā Elizabetes (toreiz Kirova) ielā.”

Paralēli šim pasākumam tiks atklāta arhitektūras izstāde ”Nebula” (Helvijs Savickis, Manuel Bonells) Mākslas, arhitektūras un dizaina telpā “MAD”.

Ieeja pasākuma ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti