Biedrības LaIPA valdi vadīs Elita Mīlgrāve

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Mikrofona ierakstu” valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve 14. aprīlī pirmajā biedrības „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) jaunās valdes sēdē ievēlēta valdes priekšsēdētājas amatā uz turpmākajiem trīs gadiem.

Nosakot biedrības attīstības virzienus, valde par prioritātēm šogad ir izvirzījusi dialoga veicināšanu starp tiesību īpašniekiem un sabiedrību. Plānotās aktivitātes paredzēs piedāvāto servisu pilnveidošanu LaIPA klientiem un pārstāvētajiem tiesību īpašniekiem, kā arī sabiedrības izpratnes veicināšanu par blakustiesībām, kas ietver mācību metodiskā materiāla izstrādi un tā ieviešanu pamatskolu izglītības programmā.

“Ir svarīgi turpināt līdzšinējo abpusējo sadarbību ar mūzikas izmantotājiem, akcentējot to, ka LaIPA klienti ir mūziķu sadarbības partneri, bet pati mūzika ir vērtība, tāpat kā citas preces un pakalpojumi, ko mēs iegādājamies. Tāpat viena no galvenajām darbības prioritātēm neapšaubāmi ir arī Latvijas mūzikas konkurētspējas veicināšana gan vietējā līmenī, gan ārējos tirgos,” norādīja Elita Mīlgrāve.

LaIPA biedri 30. marta kopsapulcē lēma, ka nolūkā veicināt Latvijas mūzikas eksportu un konkurētspēju biedrībai “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” arī šogad tiks piešķirts finansējums 3% apmērā no 2014. gadā iekasētajām atlīdzībām. Pēc biedrības aicinājuma piešķirt vēl papildu 1% finansējumu, biedri lēma šī jautājuma izskatīšanu uzticēt jaunās LaIPA valdes sastāvam.

14. aprīļa valdes sēdes balsojumā tika pieņemts lēmums biedrībai „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” piešķirt arī papildu finansējumu 1% apmērā, ko veido kā atsevišķu fondu finansiālam atbalstam mūziķiem ceļojumu izdevumu segšanai un dalībai mūzikas industrijas konferenču/festivālu skatēs jeb showcase.

“Aizvien vairāk starptautiskie mūzikas festivāli/konferences aicina savās skatēs jeb showcase piedalīties arī Latvijas mūziķus, tostarp arī jaunās grupas. Un tieši jaunās grupas bieži vien saskaras ar finansiālām grūtībām, kas attiecas uz ceļojuma un uzturēšanās izdevumiem. Turklāt jaunajiem māksliniekiem ir daudz grūtāk saņemt arī sponsoru atbalstu, nekā labi zināmiem un pieredzējušiem mūziķiem. Tādēļ šī papildu finansējuma piesaiste biedrībai palīdzēs veicināt Latvijas mūzikas konkurētspēju,” stāsta biedrības „Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports” vadītāja Agnese Cimuška.

Jau vēstīts, ka 30. martā LaIPA valdē tika ievēlēts Kārlis Auzāns, Kārlis Būmeisters, Ingars Viļums, Valters Pūce, Elita Mīlgrāve, Arvīds Mūrnieks, Juris Zalāns, Līva Pētersone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti