Bibliotēkas ārkārtējās situācijas laikā drīkst nodot grāmatas lasītājiem bezkontakta veidā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valdība 2. novembra sēdē precizējusi lēmumu par kultūrvietu darbību ārkārtējās situācijas laikā līdz 14. novembrim, dodot iespēju bibliotēkām organizēt grāmatu nodošanu lasītājiem bezkontakta veidā.

Kā skaidroja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule, bibliotēku vadītāju kompetencē ir izvērtēt nepieciešamību un iespējas nodrošināt bezkontakta grāmatu apmaiņas pakalpojumu ārpus bibliotēkas telpām, kā arī pieņemt lēmumu par to, kā tas praktiski īstenojams, piemēram, lietojot pakomātus.

KM uzsvēra, ka iespēja attālināti pieteikt un, neapmeklējot bibliotēku telpas, saņemt grāmatas ir īpaši svarīga skolēniem un studentiem veiksmīga mācību procesa nodrošināšanai.

Neklātienes pakalpojumu sniegšanas iespēju var izmantot arī citas kultūrvietas, ja tām ir šādi pakalpojumi iedzīvotājiem. Šī iespēja bibliotēkām un citām kultūrvietām jau ir bijusi kopš ārkārtējās situācijas sākuma, taču ar precizējumu normatīvajā regulējumā tā tiek precīzāk uzsvērta.

KONTEKSTS:

Covid-19 saslimstībai Latvijā sasniedzot visu laiku augstāko atzīmi, medicīnas nozarē izsludināja ārkārtējo situāciju. Mediķi cēla trauksmi par tūlītēju nepieciešamību pēc stingriem ierobežojumiem valstī.

Vēlāk valdība lēma valstī no 11. oktobra uz trim mēnešiem izsludināt ārkārtējo situāciju, kas Covid-19 pandēmijā ir jau trešā reize. 

Tomēr nedēļu vēlāk, redzot, ka vīrusa izplatība aug un Latvija ir pirmajā vietā pasaulē Covid-19 izplatības ziņā, vienojās no 21. oktobra līdz 15. novembrim ieviest tā dēvēto "lokdaunu" un mājsēdi. Iecerēts, ka pēc tās ikdienas gaitas plašāk varēs atsākt tā dēvētajā "zaļajā režīmā", proti, ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti